«

»

dec 27

Pompoen feta taartjes met salie

Pompoen feta taartjes met salie-met logo

Ingrediënten voor 6 personen:
• 400g pompoen in blokjes
• 2 eetlepels olijfolie
• 8 plakjes hartige taart deeg
• 50g feta
• 12 blaadjes salie
• Optioneel: 1 ei

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster de pompoen circa 15 minuten in de oven. Laat de oven aan staan.

Terwijl de pompoen in de oven staat pak je een muffinvorm en bekleed je de helft van de vormpjes met een plakje hartige taart deeg. Gebruik eventueel een grote ronde uitsteker om passende plakjes van het deeg te maken. Heb je die niet dan duw je het deeg gewoon in de vormpjes.

Steek 6 sterren ter grootte van de deegbakjes uit de overgebleven 2 plakjes hartige taart deeg. Snijd ondertussen ook alvast de feta in kleine blokjes en hak de salieblaadjes fijn.

Verdeel de pompoenblokjes over de deegbakjes en bestrooi met de fetablokjes en salieblaadjes. Leg de deeg sterren erop. Bestrijk het deeg eventueel nog met een geklutst ei voor een mooi goudbruin resultaat maar dit is niet persé nodig.

Bak de pompoen feta taartjes met salie in circa 15 minuten in het midden van de oven gaar. Serveer direct.

 

Ik ben gek op hartige taarten maar op de een of andere manier komt het er de laatste tijd eigenlijk nooit van om ze te maken. Hoog tijd dus voor een snelle variant, geheel tegen mijn principes in met kant en klaar deeg in plaats van het zelf te maken 😉 Vorige week had Mark kerstdiner van zijn werk en moest ik alleen eten. Ik besloot op zondag alvast deze mini quiches te maken zodat ik ze nog mooi in het middaglicht kon fotograferen en de volgende dag mijn avondeten alleen nog maar in de oven hoefde te schuiven om even op te warmen. Een goed idee, want deze taartjes waren heerlijk! Niet alleen perfect als vegetarisch voorgerecht maar ook een heerlijk hapje. Bijvoorbeeld voor tijdens de nieuwjaarsborrel!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>