«

»

apr 27

Rabarber aardbei ontbijt tiramisu

Rabarber ontbijt tiramisu met logo

Ingrediënten voor 1 persoon:
•    4 eetlepels gemengde granen (ik gebruikte een mix van havermout, lijnzaad en speltvlokken)
•    3 flinke eetlepels rabarber aardbei appel compote
•    4 eetlepels Griekse yoghurt of magere kwark
•    snufje cacaopoeder
•    eventueel een extra aardbei ter garnering

Maak eerst de rabarber aardbei appel compote volgens dit recept. Dit kun je uiteraard al even van te voren doen want deze kun je wel een paar dagen goed afgesloten in de koelkast bewaren. Ik liet de agave siroop dit keer achterwege en voegde 50 gram extra aardbeien toe om ‘m wel zoet genoeg te maken.

Neem een glas en doe de granen hierin. Verdeel de compote hierover, gevolgd door de yoghurt. Strijk deze een beetje glad met de achterkant van een lepel en bestrooi met cacaopoeder.

 

Toen ik het recept voor deze appel kaneel ontbijt trifle bedacht afgelopen winter had ik stiekem deze versie al in mijn hoofd. Mja het was nog geen rabarber seizoen dus besloot ik eerst voor de appel variatie te gaan. Terug van vakantie zag ik de rabarber weer in de winkel liggen. Ik ben er dol op dus die ging meteen mijn mandje in. Het eerste rabarber recept wat ik dit seizoen maakte was dan ook deze heerlijke rabarber aardbei ontbijt tiramisu. De rest van de compote at ik in het weekend bij zelfgemaakte bananenpannenkoekjes als ontbijt, ook een aanrader! En met de rest van de rabarber maakte ik een heerlijke taart maar daar moeten jullie nog even op wachten…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>