«

»

mei 11

Rabarbershake

Ingrediënten voor 2 glazen:
•    2 Granny Smith appels
•    2 stelen rabarber
•    3 takjes basilicum
•    250g aardbeien

Voor dit recept heb je een sapcentrifuge en een staafmixer nodig.

Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Pers het sap uit de appel met de sapcentrifuge en doe in een pannetje. Snijd de uiteindes van de rabarber en snijd in dunne boogjes. Voeg de rabarber toe aan de appelsap en kook op laag vuur totdat de rabarber zacht is. Dit duurt circa 20 minuten.

Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes. Scheur de basilicum blaadjes van de takjes.

Haal het rabarber appel sap van het vuur en voeg de aardbeien en basilicum hier aan toe. Pureer met de staafmixer tot een glad dik sap. Laat afkoelen en zet minstens een half uur koud in de koelkast zodat de rabarber shake lekker koud is als je ‘m serveert. Roer nog even door voor het drinken.

 

Eind maart zag ik de rabarber voor het eerst bij de groentewinkel liggen en die ging natuurlijk direct mijn boodschappenmandje in. Yes, het seizoen is weer begonnen! Ik ben dol op rabarber! Nu staan er natuurlijk al de nodige recepten met deze groente op mijn blog maar ik wilde uiteraard graag nieuwe dingen proberen zodat ik die hier weer kon delen. Een paar dagen eerder dronk ik op het terras bij Café Cook een heerlijke rabarbershake en ik besloot te proberen zoiets zelf te maken. Dit recept was daarvan het resultaat. Mark en ik dronken de rabarbershake bij het ontbijt maar hij is ook heerlijk verfrissend na het sporten of gewoon als je lekker aan het genieten bent van het lente zonnetje.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>