Rivierkreeftjes cocktail

Rivierkreeftjes cocktail (4)

Ingrediënten voor 4 personen
•    250g rivierkreeftjes
•    250g cherry tomaatjes
•    40g wasabi rucola (o.a. verkrijgbaar bij AH)
•    1/2 bosje bieslook
•    2 eetlepels mayonaise
•    1,5 eetlepel ketchup
•    2 volle eetlepels Griekse yoghurt
•    Flinke snuf versgemalen peper

Begin met het maken van de saus. Hak de bieslook fijn. Meng de mayonaise, ketchup en Griekse yoghurt en breng op smaak met de versgemalen peper en de bieslook. Proef en voeg eventueel nog wat van de ingrediënten toe. Zet weg tot gebruik.

Snijd de tomaatjes in kwarten, en schep om met de rivierkreeftjes. Houd 4 kwarten tomaten en 4 rivierkreeftjes achter.  Verdeel de rucola over 4 glazen en schep het tomaat-rivierkreeftjes mengsel hier op. Verdeel de cocktailsaus over de glazen en garneer met een kwart tomaat en een rivierkreeftje.

 

Dit is een simpel recept maar toch een bijzonder en lekker voorgerecht. De tomaat en de rivierkreeftjes vormen een lekkere combi en zorgen ervoor dat dit voorgerecht net wat specialer is dan de standaard garnalencocktail. De rucola geeft het een lekker pittige touch, maar als je daar niet van houdt kun je ook prima ijsbergsla of normale rucola gebruiken. De cocktailsaus kun je alvast eerder maken, de rest kun je beter a la minute bereiden. Gelukkig is het snel klaar dus hoef je niet lang in de keuken te staan als je gasten er zijn.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.