«

»

feb 09

Romig skyr granaatappel dessert taartje

skyr desser taartje met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Skyr mousse
•    2 blaadjes gelatine
•    100 gram mascarpone
•    100 gram Skyr
•    40g suiker
•    1 eetlepel citroensap
•    100 milliliter slagroom
Voor de granaatappelsiroop
•    200 milliliter granaatappelsap
•    50g fijne kristalsuiker
•    3 theelepels allesbinder
Verder nodig
•    6 bastogne koekjes
•    8 eetlepels granaatappelpitjes

Voor dit recept heb je 4 bolvormpjes nodig. Heb je die niet dan kun je eventueel ook een muffinvorm gebruiken of het dessert in glaasjes maken.

Verkruimel eerst de bastognekoekjes en zet weg tot gebruik. Bekleed 4 bolvormpjes met plasticfolie.

Nu ga je de Skyr mousse maken. Week de gelatineblaadjes in koud water.

Mix de mascarpone met de Skyr en suiker in een beslagkom totdat alles goed gemengd is. Neem de helft van dit mengsel en verwarm in een steelpan. Laat net niet koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het warme Skyr mengsel. Klop goed door totdat alle gelatine is opgelost.

Voeg nu het warme Skyr mengsel weer toe aan het mengsel in de beslagkom samen met het citroensap en roer goed door.

Klop in een andere kom de slagroom lobbig en voeg toe aan het Skyr mengsel.  Verdeel over de bolvormpjes en bestrooi royaal met de bastognekoekkruimels (dit wordt de bodem van je taartje). Houd nog een klein beetje koekkruimels over voor de garnering. Zet de vormpjes in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven.

Ga verder met de granaatappelsiroop. Breng het granaatappelsap samen met de suiker aan de kook in een steelpan terwijl je dit goed doorroert. Laat circa 10 minuten inkoken totdat je ongeveer tweederde over houdt. Roer de allesbinder erdoorheen en laat nog even doorkoken. Haal de pan van het vuur wanneer de siroop aan de bolle kant van een lepel blijft plakken en laat afkoelen.

Stort ieder taartje op een bordje en verdeel de granaatappelsiroop hierover. Bestrooi royaal met granaatappelpitjes en de achtergehouden koekkruimels. Serveer direct of zet nog even weg in de koelkast.

 

Toen ik met zwangerschapsverlof ging kreeg ik van mijn collega’s een heel tijdschriftenpakket cadeau. Hierin zat onder andere het Jamie Magazine van januari met daarin een artikel vol recepten met granaatappel. Eentje daarvan inspireerde mij tot het maken van dit romig Skyr granaatappel dessert taartje. Ik besloot het recept meteen maar te proberen en zowel Mark als ik vonden het erg lekker! Het is ook heel eenvoudig te maken en goed voor te bereiden, dus ideaal voor wanneer je eters krijgt. En op de een of andere manier ziet granaatappel er altijd erg mooi uit dus je krijgt gegarandeerd een hoop complimenten als je dit dessert op tafel zet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>