«

»

sep 16

Roze koeken

Ingrediënten voor 8 koeken:
Voor de koeken
•    1 rijpe banaan
•    60g havermout
•    60g amandelmeel
•    1 ei
•    1 theelepel bakpoeder
•    ½ vanille peul
•    75g golden syrup (maple syrup of agavesiroop kan ook)
Voor het glazuur
•    80g frambozen
•    3 eetlepels golden syrup (maple syrup of agavesiroop kan ook)
•    50g roomkaas

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Begin met het maken van de koeken. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm in.

Prak de banaan goed fijn met een vork. Snijd de vanille peul in de lengte open en schraap het merg eruit met een theelepel of een schilmesje. Voeg de vanille, de havermout, het amandelmeel, het bakpoeder, het ei en de golden syrup toe. Mix alles goed door elkaar totdat je een dik beslag hebt.

Schep het beslag in de muffinvorm. Ieder vormpje moet ongeveer half vol zijn (je maakt tenslotte koeken, geen cakejes). Bak de koeken in 20 minuten goudbruin en gaar.

Terwijl de koeken in de oven staan, ga jij verder met het maken van het glazuur. Pureer de frambozen met de staafmixer fijn. Leg een zeef op een bakje en duw de frambozen hier doorheen om de pitjes eruit te halen. Schraap nog even goed langs de onderkant van de zeef met een lepel om meer gezeefde framboos over te houden.

Roer nu de golden syrup door de gezeefde frambozen puree.

Mix de roomkaas los en meng vervolgens met een garden door het frambozen mengsel totdat je een gladde massa hebt. Als het goed is, is dit vrij dik. Zet in de koelkast om verder op te stijven.

Laat de koeken helemaal afkoelen in de muffinvorm en haal ze er daarna voorzichtig uit. Besmeer royaal met het glazuur. Serveer direct of bewaar in de koelkast.

Bron: Oh my pie

 

Al heel lang volg ik Oh my Pie oftewel Marike op Instagram en altijd zag ik de lekkerste taartjes en gebakjes voorbij komen. Marike moet glutenvrij eten en is daarmee super creatief en verzint de heerlijkste smaakcombinaties. Toen ik half juli een foto van roze koeken voorbij zag komen, was ik meteen geïnteresseerd. Wie kent deze heerlijke koeken niet uit z’n jeugd? Dit moest ik proberen! Op een regenachtige woensdag eind augustus besloot ik, toen Dex lag te slapen, dat het er maar eens van moest komen. Ik heb het recept van Marike hier en daar wat aangepast want ik had niet alle ingrediënten in huis en sowieso maak ik graag mijn eigen variaties 😉 Wil je de koeken liever behalve glutenvrij ook lactosevrij maken? Kijk dan even op Oh my pie voor Marike’s versie van het glazuur. En uiteraard kun je ook voor de klassieke combi van vocht (in dit geval dus frambozenpuree) met poedersuiker gaan maar persoonlijk vind ik dat vaak te zoet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>