«

»

nov 11

Speculaas peer ontbijtmuffins

Speculaas peer ontbijtmuffins-met logo

Ingrediënten voor 12 muffins:
• 190g amandelmeel
• 3 eetlepels koek- en speculaaskruiden
• 2 theelepels baking soda
• 60g rozijnen
• 2 peren
• 3 bananen
• 2 eieren
• 3 eetlepels olijfolie

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en bekleed een muffinvorm met cupcakepapiertjes.

Meng het amandelmeel met de kruiden en de baking soda.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Prak de bananen en meng met de peer en de rozijnen.

Klop de eieren los met een vork en meng met de olijfolie.

Voeg het banaanmengsel samen met de eieren toe aan het meel en roer voorzichtig door elkaar. Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn verdeel je het beslag over de muffinvormpjes.

Bak de muffins in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

 

Vandaag ben ik jarig dus dat vraagt om een bak receptje! Je kunt tenslotte geen 30 worden zonder taart te eten en al helemaal niet als je een kookblog hebt 😉 Maar omdat er al ieder weekend een zoet baksel online verschijnt besloot ik om voor vandaag weer eens een gezond baksel te maken. Dat werden deze speculaas peer ontbijtmuffins. In Engeland en de VS worden muffins regelmatig als ontbijt gegeten en ook in Nederland zie je het steeds meer voorbij komen op blogs of social media. Hoewel ik een enorme zoetekauw ben, let ik er bij het ontbijt, de lunch en het avondeten altijd op dat dit zoveel mogelijk suikervrij is. Dus toen ik muffins als ontbijt ging maken moesten ze wel gezond zijn. Gezien de tijd van het jaar (bijna Sinterklaas!) besloot ik voor een speculaas variant te gaan. Jammie! Dit recept is echt een aanrader, niet alleen als ontbijt, maar ook als gezond tussendoortje. Eventueel kun je de muffins per stuk invriezen om ze langer te kunnen bewaren.

Ow en maak je geen zorgen, ook ik vind dat je op je verjaardag gewoon een lekker stuk taart inclusief suiker, boter en wat nog niet meer moet eten, dus dat gaat ook zeker gebeuren vandaag 😉


6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Silvia

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Sanne! Maak er een mooie dag van

    1. Sanne Arts

      Dank je wel 🙂

  2. Jitske

    Net dit recept geprobeerd, maar het was niet te eten! 🙁 Ik denk dat de eetlepels baking soda theelepels moeten zijn?

    1. Sanne Arts

      Ow nee wat vervelend, sorry!!! Je hebt helemaal gelijk, het moeten inderdaad theelepels zijn, heb het direct aangepast in het recept. Sorry sorry sorry!!!

      1. Jitske

        Tja, kan gebeuren! 🙂 Dan gaat het nu bij de volgende in ieder geval wel goed! 🙂

        1. Sanne Arts

          Fijn dat je zo begripvol bent :)!! Dank je wel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>