«

»

apr 19

Spelt met wakame en garnalen

Spelt met wakame en garnalen met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    150g spelt
•    125g wakame
•    1/3 komkommer
•    1 avocado
•    2 stengels bleekselderij
•    200g garnalen
•    Vers gemalen (chili)peper naar smaak

Bereid de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de wakame in een saladekom.

Snijd de komkommer in slierten met een spiraalsnijder of snijd er gewoon blokjes van wanneer je deze niet hebt. Halveer de bleekselderij stengels in de lengte en snijd in boogjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes. Meng dit alles door de wakame.

Verhit een scheutje olijfolie of boter in de koekenpan, doe de garnalen erbij en bestrooi met vers gemalen (chili) peper naar smaak. Bak op hoog vuur circa 5 minuten.

Giet de spelt af en voeg samen met de garnalen toe aan het wakame mengsel. Roer alles door elkaar en serveer direct.

 

Toen wij vorige week terug kwamen van onze huwelijksreis had ik eerlijk gezegd nog niet zoveel zin om weer te gaan bloggen. Maar vooral niet om moeilijk te gaan doen met koken. De jetlag zat er nog een beetje in en als ik thuis kwam van werk had ik vooral honger dus moest er snel iets op tafel staan. De sushibowl, okonomiyaki en burger kwamen dan ook allemaal voorbij. Donderdag moest ik nog even boodschappen doen en ik besloot om eens zonder lijstje naar de supermarkt te gaan en gewoon een beetje te dwalen en iets nieuws te zoeken. Ik zag de wakame (Japanse zeewier salade) liggen en kwam toen op het idee voor dit heerlijke gerecht. Super smaakvol, eens wat anders dan anders, gezond en in minder dan 20 minuten op tafel, dat klinkt toch goed? Wij gaan deze spelt met wakame en garnalen in ieder geval binnenkort weer eten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>