«

»

dec 06

Tonijn plaattaart

tonijnplaattaart-met-logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    1 rol vers bladerdeeg
•    1 blikje tonijn in olie á 160g
•    1 rode ui
•    50g groene asperge tips
•    1 ei
•    50 milliliter slagroom

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Neem een bakplaat en rol het deeg hierop uit. Het verse bladerdeeg wat ik gebruik zit altijd opgerold op bakpapier, als dat bij jou niet zo is leg je eerst een vel bakpapier op de bakplaat.

Vouw het bladerdeeg aan alle randen circa 1 centimeter om en duw licht aan. Meng het ei met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Gebruik circa 4 eetlepels van dit mengsel om het deeg mee te bestrijken. Neem hierbij de randen goed mee.

Snijd de ui in halve ringen en verdeel over de taart. Verdeel ook de groene asperges over het deeg. Laat de tonijn uitlekken en verdeel ook deze over de taart. Verdeel hierover tenslotte de rest van het ei/slagroom mengsel.

Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

 

Na de witlof plaattaart van een paar weken geleden ben ik helemaal om. Dit is met stip de makkelijkste en snelste manier om een heerlijke hartige taart op tafel te zetten. In de tussentijd maakten we dan ook de witlof plaattaart voor de tweede keer maar dit keer inclusief tonijn en daarna vond ik het hoog tijd voor een tweede recept van deze makkelijke taart. Dit keer gingen we voor tonijn en asperges, ook een heerlijke combinatie! Wij serveerden dit gerecht tijdens een etentje met vrienden met een groene salade erbij als hoofdgerecht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>