«

»

mei 09

Tonijn tartaar met avocado en passievrucht

Ingrediënten voor 2 personen (voorgerecht):
•    160g verse tonijn
•    1 avocado
•    2 passievruchten
•    10g bieslook

Snijd de tonijn en de avocado in blokjes. Halveer de passievruchten en lepel het fruit eruit. Meng met de tonijn en avocado.

Knip de bieslook fijn en meng door de tartaar. Verdeel de tonijn tartaar in 2 porties. Serveer bijvoorbeeld in glaasjes of maak gebruik van een kookring op een bord.

 

Toen ik de passievrucht taart maakte begonnen Mark en ik tijdens het ontbijt te filosoferen over hoe je passievrucht zou kunnen gebruiken in een hartig gerecht. We bedachten dat het zuurtje vast lekker zou zijn in combinatie met vis en avocado. Dat is tenslotte ook met citroen een heerlijke smaaksensatie. Zo ontstond het idee voor deze tonijn tartaar met avocado en passievrucht. Het duurde alleen nog eventjes voordat ik ‘m kon maken want die rauwe tonijn mocht natuurlijk pas weer na de bevalling. Half maart had ik weer een beetje meer tijd om te koken en toen kwam ook deze tonijn tartaar hier op tafel. Heel eenvoudig en snel te maken maar de smaken zijn er niet minder om. Ideaal voor een etentje want je kunt het ook al helemaal vooraf klaar maken. Zorg wel voor echt verse vis van een goede viswinkel want je wil natuurlijk geen risico’s lopen als je ‘m rauw eet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>