«

»

mei 14

Tonijnsalade

Tonijnsalade foto 2

Ingrediënten voor 1 schaaltje
•    2 blikjes tonijn op olie
•    1 rode ui
•    3 flinke eetlepels mayonaise (liefst zelfgemaakt)
•    1 eetlepel griekse yoghurt
•    2 theelepels versgemalen peper
•    10g verse bieslook
•    10g verse peterselie

Laat de tonijn uitlekken. Snipper de rode ui in zeer fijne stukjes en snijd of knip de kruiden fijn.

Meng de tonijn met de ui en de kruiden.

Voeg de mayonaise, griekse yoghurt en peper toe. Roer alle ingrediënten goed door elkaar, proef en voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.

 

Mark is gek op tonijn en vooral op tonijnsalade. Jaren geleden bedacht ik deze variant en die valt zo goed in de smaak dat ik er sindsdien niets meer aan veranderd heb. Lekker voor bij de lunch, borrel of op een feestje. Mocht je op zoek zijn naar een variatie op dit recept dan kun je bijvoorbeeld een keer een beetje wasabi toevoegen om de salade wat pittiger te maken. Aangezien wasabi een zeer sterke smaak heeft kun je dit het beste in zeer kleine hoeveelheden toevoegen, goed proeven en dan eventueel weer wat extra toevoegen. Je kunt deze salade ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast als je zelfgemaakte mayonaise gebruikt. Bij gebruik van mayonaise uit een pot/fles is de salade ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Wanneer je deze tonijnsalade met zelfgemaakte mayonaise maakt is dit recept suikervrij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>