«

»

mrt 12

Witte chocolade truffels met speculaas en praline

Witte chocolade truffels met speculaas en praline met logo

Ingrediënten voor 6 tot 8 truffels:
•    8 speculaasjes
•    4 eetlepels hazelnoot chocoladepasta
•    75g witte chocolade

Verkruimel de koekjes met een deegroller of vijzel tot fijne kruimels. Houd 2 flinke eetlepels koekkruimels achter ter garnering. Meng met de chocoladepasta en maak hier kleine balletjes van. Leg de balletjes op een bordje. Steek in ieder balletje een cocktailprikker en zit minstens een half uur in de vriezer om op te stijven, een uur kan ook.

Smelt de chocolade au bain marie (in een kommetje, boven een pan met kokend water). Let op dat het water het kommetje niet raakt.

Neem de balletjes uit de vriezer en wentel ze een voor een door de chocolade. Gebruik eventueel een lepel om de balletjes aan alle kanten te bedekken met de chocolade. Werk zo snel mogelijk want als de balletjes te warm worden gaat de chocopasta smelten door de warme chocolade. Zet de truffels eventueel op een cupcake papiertje of stuk aluminiumfolie op een bord. Op die manier gaat de chocolade namelijk niet vast stollen aan het bord.

Bestrooi de truffels met de achtergehouden koekkruimels en zet nog minstens een half uur in de koelkast.

 

Half februari ging Mark een week skiën en had ik het rijk alleen. Op zondag was het ontzettend slecht weer. Zo’n ideale dag om in de keuken te staan en lekkere dingen te maken. Truffels stonden al een tijdje op mijn lijstje en die besloot ik dus te maken. Eerlijk is eerlijk, het is best een knoei receptje en waarschijnlijk worden niet al je balletjes even mooi rond, maar deze witte chocolade truffels met speculaas en praline zijn me toch lekker! En of ze mooi rond zijn of niet daar proef je natuurlijk niets van 😉 Een goede tip is wel om de balletjes te draaien en in de chocolade te dippen vlakbij de wasbak. Waarschijnlijk worden je handen namelijk wel vies dus dan kun je ze meteen wassen zonder dat de rest van de keuken ook onder de chocolade(pasta) zit.


2 reacties

  1. Laura

    Bij mij zagen ze er niet zo mooi uit als bij jou, denk dat ik de chocolade te heet verwarm ofzo.
    Maar na het opstijven waren ze echt super lekker. Mjam!

    1. Sanne Arts

      Goed om te horen dat ze lekker waren! Bij mij was het ook wel een geklieder hoor maar hoe vaker je ze maakt hoe mooier ze worden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>