«

»

dec 04

Witte chocolademousse met cranberries

witte-chocomousse-cranberry-met-logo

Ingrediënten voor 6 personen:
•    90g Tony’s Chocolonely witte chocolade
•    350ml slagroom
•    30g suiker
•    2 blaadjes gelatine
•    1 portie cranberry compote

Voor dit recept heb je 6 glazen schaaltjes nodig.

Begin met het maken van de cranberry compote volgens dit recept of gebruik kant en klare cranberry compote. Wanneer je deze zelf maakt kun je dit het best al een dag van te voren doen zodat de compote goed afgekoeld is wanneer je deze verder gaat gebruiken. Laat hem anders minstens 2 uur afkoelen voor gebruik.

Week de gelatine in een soepbord of schaaltje met koud water. Klop 250ml slagroom lobbig (zonder suiker te gebruiken).

Hak of rasp de witte chocolade fijn. Eventueel kan dit ook in een keukenmachine.

Verwarm de resterende slagroom met de suiker in een steelpan (niet laten koken). Haal de pan van het vuur, voeg de witte chocolade toe en laat oplossen in de warme room. Knijp de gelatine goed uit, voeg toe aan het chocolademengsel en roer goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost. Laat dit mengsel even op het aanrecht staan om verder af te koelen.

Verdeel de helft van de cranberry compote over de glazen.  Bewaar de andere helft in de koelkast tot het opdienen van dit dessert.

Meng 1/3 van de lobbige slagroom met het afgekoelde chocolademengsel (familie maken). Als het goed gemengd is kun je de rest van de lobbige slagroom en luchtig doorheen spatelen. Schep de chocolademousse voorzichtig op de cranberry compote in de glazen. Zet de glaasjes minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. Langer kan ook, je kunt dit dessert prima een dag van te voren bereiden.

Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de rest van de cranberry compote erover.

 

Cranberries en witte chocolade zijn een combinatie made in haven en wat mij betreft kom je er meteen helemaal mee in kerst sferen. Ik wilde dit toetje graag verwerken in een van mijn kerstmenu’s die volgende week online komen. Dat betekende dat ik ‘m al ruim voor kerst een keer moest maken. Dus toen er laatst vrienden kwamen eten besloot ik dit op het menu te zetten als dessert. Het resultaat is een heerlijke zoete witte chocolademousse met een friszure cranberry compote. Een hele fijne combinatie en ook altijd prettig: tijdens het eten hoef je niets meer te doen dan de glaasjes uit de koelkast halen. Ideaal toch?!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>