Wortel bleekselderij appelsap

DSC_0276

Ingrediënten voor 1/2 liter sap
•    5 winterpenen
•    1 appel
•    5 stengels bleekselderij

Voor dit recept heb je een sapcentrifuge of juicer nodig.

Snijd de uiteindes van de winterpenen en schil ze met een dunschiller. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de bittere uiteindes van de bleekselderij en spoel goed af met koud water. Doe alle ingrediënten in je sapcentrifuge en laat die het werk doen.

Serveer direct, dat is het lekkerst. Eventueel kun je een sapje ook invriezen.

 

Groentesapjes, je moet even een drempel over omdat het zo raar (& misschien ook wel niet lekker) klinkt. Maar geloof mij, groentesapjes zijn echt super lekker en natuurlijk ook heel erg gezond. Werkelijk alle groentes kun je juicen maar uit de ene groente komt natuurlijk wel meer sap dan uit de andere. Dit wortel bleekselderij appelsap is mijn favoriete variant. De bleekselderij is wel vrij sterk van smaak dus als dit je eerste groentesapje is kun je misschien beter beginnen met bijvoorbeeld 2 stengels bleekselderij.

Het grote nadeel van juicen is dat er veel pulp overblijft die je weg kunt gooien. Vind je dat, net als ik, een beetje zonde, dan heb ik hier de oplossing voor je. Pers eerst het sap van de appel en wortel. Stop nu de sapcentrifuge en haal de pulp van de wortel en appel eruit en zet aan de kant in een apart bakje. Maak nu je juice af door ook de bleekselderij toe te voegen. De wortel/appel pulp kun je gebruiken om carrot cake mee te maken. Vervang in dit recept (een gedeelte van) de geschrapte bospeen door de wortel/appel pulp. Morgen laat ik je zien hoe je van de pulp ook een gezonde variant van carrot cake kunt maken.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.