Wraps met vijgen en parmaham

Ingrediënten voor 2 personen:
•    4 spelt wraps
•    2 vijgen
•    30g feta
•    6 zongedroogde tomaatjes
•    4 eetlepels pijnboompitjes
•    4 eetlepels Griekse yoghurt
•    4 handjes rucola
•    20 plakjes komkommer
•    4 plakjes parmaham

Snijd de vijgen in kwarten, voor meer smaak kun je ze eventueel nog een beetje prakken met een vork. Snijd de feta in dunne plakken en de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.

Bak de wraps daarna in dezelfde koekenpan zonder boter of olie goudbruin en krokant. Besmeer met de Griekse yoghurt. Leg op iedere wraps een flinke hand rucola, en circa 5 plakjes komkommer. Leg de parmaham hier overheen en bestrooi met de vijgen, tomaatjes, feta en pijnboompitjes. Serveer direct!

 

Er zijn weer verse vijgen verkrijgbaar, heerlijk vind ik die! En ze zijn niet alleen heerlijk van smaak maar ze zien er ook altijd zo prachtig uit in een gerecht. Een paar weken geleden hadden wij nog wat restjes liggen en zetten we dit recept in elkaar. Het is super snel klaar, makkelijk te maken en lekker van smaak. Ideaal voor wanneer je niet veel tijd hebt om te koken maar wel gezond wil eten.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.