«

»

mei 23

Zalm avocado bonbons

Ingrediënten voor 6 stuks:
•    3 sandwich plakken gerookte zalm
•    ½ avocado
•    Handje pistache noten
•    Versgemalen peper

Hak de pistache noten fijn met een mes, vijzel of keukenmachine. Snijd de avocado in 6 blokjes van ongeveer dezelfde grootte en halveer de plakken gerookte zalm.

Neem nu 1 van de stukjes gerookte zalm en beleg met een stukje avocado. Bestrooi met versgemalen peper naar smaak en ongeveer 1/6 deel van de gehakte pistache nootjes.

Herhaal dit voor de overige 5 stukjes gerookte zalm. Serveer direct of bewaar maximaal een halve dag in de koelkast tot gebruik (anders wordt de avocado bruin en de pistache zacht).

 

Begin april had ik in het weekend wel weer eens zin om uitgebreid te koken en wat nieuwe dingetjes te proberen. Ik maakte daarom 2 hapjes en een voorgerecht voor onszelf. Een van die hapjes waren deze zalm avocado bonbons. Ik vind de combinatie zalm en avocado echt top en aangezien ik tijdens de zwangerschap geen gerookte zalm mocht eten kan ik er nu geen genoeg van krijgen 😉 De pistache zorgt voor een lekkere crunch en maakt de bonbons daarmee net iets specialer. Een erg lekker borrelhapje of een fijne amuse dus, deze zalm avocado bonbons.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>