«

»

dec 22

Zalm carpaccio met venkelsalade

Zalm carpaccio UpS

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de carpaccio
•    400g gerookte zalm
•    1 appel (ik gebruikte Jazz)
•    1 kleine venkel
•    1 kleine rode ui
•    60g granaatappelpitjes
•    3 eetlepels citroensap
•    1 bosje dille
Voor de mierikswortelsaus
•    200ml crème fraîche
•    1 eetlepel mierikswortel
•    1 eetlepel citroensap

Begin met het maken van de saus. Meng de crème fraîche met de mierikswortel en voeg het citroensap toe. Breng verder op smaak met peper, dek af en zet tot gebruik weg in de koelkast.

Snijd de appel in kleine blokjes en doe in een kom. Hak of knip de dille fijn en snipper de ui. Voeg toe aan de appelblokjes. Hak de bovenkant van de venkel, verwijder de buitenste bladen en snijd in dunne plakjes.Voeg samen met de granaatappelpitjes en het citroensap toe aan het appelmengsel. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Verdeel de gerookte zalm over 4 borden en verdeel het appelmengsel hierover. Serveer met de mierikswortelsaus. Eventueel kun je dit voorgerecht ook op één grote schaal serveren en iedereen een klein bordje geven om zijn of haar portie op te scheppen.

Bron: Flair

 

Al jaren heb ik de gewoonte om recepten die me aanspreken uit te scheuren en in een grote klapper te stoppen. Vaak vergeet ik vervolgens om het recept ooit te maken maar zo nu en dan blader ik die klapper door op zoek naar iets lekkers voor een etentje of feestje wat gepland staat. Zo ging dat ook met dit recept. Gisteren hadden wij vrienden te eten en daarvoor wilde ik een driegangen menu op tafel zetten. Ik besloot te beginnen met deze zalm carpaccio met venkelsalade en mierikswortelsaus. Het recept is simpel te maken en je kunt het bijna helemaal voorbereiden. Dat mierikswortel en zalm samen erg goed combineren wist ik al langer maar de venkel en appel passen hier ook perfect bij. Echt een lekker fris voorgerecht met uitgebalanceerde smaken!


4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Jamie

  Het was echt super lekker, San!
  Groetjes, Jamie

  1. Sanne Arts

   Dank je wel 🙂
   Was ook erg gezellig!

 2. Jamie

  Hey San!

  Volgens mij moet je ook citroensap toevoegen aan de saus, en in je ingrediëntenlijst staat creme fraiche voor de saus en bij de bereiding yoghurt!
  Heb ‘m vandaag gemaakt op ’n bedje van veldsla voor m’n ouders, was weer jummie.

  Gr, Jeem!

  1. Sanne Arts

   Thnx voor het opletten, heb het meteen aangepast dus nu klopt het weer gewoon 🙂 Blijkbaar had ik nogal haast toen ik dit bericht online zette 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>