«

»

nov 22

Zalm en croute

Zalm en croute - met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
• 1 rol vers bladerdeeg
• 650g zalmfilet
• versgemalen peper naar smaak
• 2 flinke eetlepels groene pesto
• 1 ei

Maak de pesto volgens dit recept. Dit kun je ook al een of meerdere dagen eerder doen. Of gebruik pesto uit een potje al is die toch echt minder lekker dan zelfgemaakte.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Rol het bladerdeeg af en leg op een bakplaat. Rol het met een deegroller nog wat groter en dunner uit.

Leg de zalm in het midden van de rechterhelft van het bladerdeeg en bestrooi met versgemalen peper. Bestrijk met de groene pesto.

Klop het ei los. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het ei. Vouw nu het deeg dubbel door de linkerhelft van het deeg over de zalm heen te leggen. Druk de randen goed aan en vouw een beetje over elkaar heen. Bestrijk de bovenkant van het deeg met een kwastje licht met het ei.

Bak de zalm en croute in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Zalm en croute stond op mijn food bucket list voor dit jaar. Ik vind het zelf een feestelijk recept en besloot daarom om het voor laat in het jaar te bewaren en te gebruiken ter inspiratie voor de feestdagen. Stiekem maakte ik het recept al in augustus, maar je moet een beetje vooruit werken als foodblogger want in de donkere wintermaanden is het niet zo makkelijk foto’s maken. Deze zalm en croute is super lekker en helemaal niet moeilijk te maken. Om het nog wat mooier en feestelijker te maken kun je het bladerdeeg ook uitsnijden in de vorm van een vis of kleine visjes uit het deeg steken en deze er bovenop plakken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>