«

»

jun 06

Zalm quiche met groene groentes

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:
•    6 plakken hartige taart deeg
•    325g zalm filet
•    350g groene asperges
•    1 bos raapstelen á 130g
•    1 middelgrote broccoli
•    2 eieren
•    4 eetlepels Skyr of Griekse yoghurt
•    2 handjes geraspte kaas
•    Peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Neem een vlaaivorm en vet deze in met een beetje olijfolie. Laat het hartige taart deeg ontdooien en bekleed de vorm hiermee.

Snijd de zalm filet in blokjes. Haal de onderste 2 centimeter van de groene asperges en snijd iedere asperge in 3 stukken van ongeveer dezelfde lengte. Hak de raapstelen grof en snijd de broccoli in roosjes.

Verdeel de zalm, asperges, raapstelen en broccoli over het hartige taart deeg

Kluts de eieren los en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Giet het eiermengsel over de quiche. Bestrooi tenslotte met de kaas.

Bak de quiche in 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

 

Hoewel ik gek ben op quiche, had ik die al heel lang niet meer gemaakt. Toen mijn schoonouders een paar weken geleden kwamen eten vond ik dat een goede gelegenheid om daar eens verandering in te brengen. Eigenlijk had ik dit recept bedacht met doperwten maar die bleken er tijdens het boodschappen doen geen verse te zijn. Wel zag ik raapstelen liggen. Hier kook ik eigenlijk bijna nooit mee terwijl dit echt wel een lekkere groente is. Dus ik besloot die dan maar toe te voegen aan deze zalm quiche met groene groentes. Het resultaat was heerlijk en dit gerecht zit boordevol groentes en is dus ook best gezond.


2 reacties

 1. Kitty van Nies

  Hallo Sanne,
  Jouw moeder (die bij mij op de kookles zit) tipte me over jouw site/blog!! En daar ben ik heel blij mee. Wat heb je lekkere, smaakvolle en gelukkig niet te moeilijke recepten hierop staan. Mijn complimenten, hoor!!
  Ik heb al verschillende amuses gemaakt (voor oudjaarsavond) de venkelsoep en al een aantal keren Quiches, heerlijk. Bedankt voor je leuke site, ik ga zeker nog meer recepten van je proberen.
  Hartelijke groet, Kitty (van Nies).

  1. Sanne Arts

   Hoi Kitty,
   Wat leuk om te horen, dank je wel voor je lieve berichtje!
   Groetjes, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>