«

»

jul 12

Zelf crackers bakken

Crackers-met logo

Ingrediënten voor 10 crackers:
•    50 gram roggemeel
•    50 gram speltmeel
•    100 gram havermout
•    20 gram lijnzaad
•    20 gram sesamzaad
•    20 gram pompoenpitten
•    40 gram geraspte  jong belegen kaas
•    2 eieren
•    1 eetlepel provencaalse kruiden
•    Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer door elkaar met een vork.

Kneed vervolgens nog door met de hand en vorm het deeg tot een grote bal.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven en leg de deegbal hierop. Leg er vervolgens een vel bakpapier over heen en rol het deeg met een deegroller uit tussen twee vellen bakpapier tot een grote lap van circa 20 bij 30 centimeter.

Verwijder het bovenste vel bakpapier snijd de crackers in 10 stukken.

Bak ze 20 minuten in het midden van de oven en laat volledig afkoelen.

Bron: Op weg naar eerlijk eten

 

Al tijden wilde ik graag zelf crackers maken. In het voorjaar probeerde ik een receptje maar die werden niet lekker een beetje taai en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Vervolgens kwam ik via Instagram bij dit heerlijke recept van Nathalie terecht. Het duurde alleen eventjes voordat het er van kwam om ze te maken terwijl het eigenlijk een recept is wat super snel klaar is.  Afgelopen week besloot ik dan ook na thuiskomst van een etentje om 21.30u om gewoon maar eens met dit recept aan de slag te gaan. Ik had niet meer alle ingrediënten in huis dus paste het recept van Nathalie hier en daar wat aan met deze heerlijke knapperige crackers als resultaat. Beleg ze met een plak kaas of een klodder jam en je hebt een heerlijk ontbijt. Maar ook tussendoor of voor bij de lunch zijn deze crackers perfect. Je kunt overigens goed variëren met het meel wat je gebruikt. Zo kun je ook kiezen voor amandelmeel, boekweitmeel, rijstemeel of natuurlijk gewoon tarwemeel. 


4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Kim

    Mmm, altijd lekker met tapenade of hummus. Binnenkort host ik een bbq, zou lekker voorgerechtje zijn.

    1. Sanne Arts

      Klinkt als een top idee 🙂

  2. Laura

    Hoe bewaar je deze crackers?
    Had nu namelijk een ander recept gemaakt en ze werden heel snel slap. Misschien dat ik het nog eens ga proberen met dit recept.

    1. Sanne Arts

      Hoi Laura,

      Sorry van mijn late reactie. Ik ben even offline geweest.
      Ik bewaar de crackers altijd in een luchtdichte bak. Maar ze blijven zeker minder lang krokant dan kant & klare crackers uit de supermarkt.
      Laat je het nog even weten als je het recept probeert?

      Fijne avond! Groetjes, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>