«

»

dec 03

Zelf rode curry pasta maken

zelfgemaakte rode curry (1)

Ingrediënten voor 4 personen:
•    3 rode pepers
•    1 stengel citroengras
•    2 cm verse gember
•    2 sjalotten
•    1 eetlepel zonnebloemolie of sesamolie
•    1 eetlepel vissaus
•    1 teen knoflook
•    Geraspte schil van 1 limoen

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer nodig. Eventueel kun je deze curry pasta ook in een vijzel maken maar daar heb je wel veel geduld voor nodig: ik gooide na 10 minuten stampen met mijn vijzel alsnog alles in de keukenmachine 😉

Snijd de steeltjes van de rode pepers, halveer ze en verwijder de pitjes. Snijd in stukken.

Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de onderkant eraf en snijd het citroengras vervolgens in stukken.

Schil en rasp de gember. Snipper de sjalotten.

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of in het bakje van je staafmixer en maal tot een dikke pasta.

De curry pasta is nu klaar voor verder gebruik. Wanneer je deze gaat gebruiken, bak je eerst de curry 2 minuten in de wok om de smaken optimaal vrij te laten komen. Daarna voeg je het vlees en de groente toe en 200 mililiter kokosmelk. Hier lees je hoe je met deze rode curry pasta een heerlijke rode curry met kip en cashewnoten maakt.

 

Ik eet eigenlijk nooit iets uit pakjes en zakjes maar maak liever dingen zelf. Dan weet ik dat er niet allerlei onnodige geur-, kleur- en smaakstoffen of suikers aan zijn toegevoegd. Wel zo lekker en gezond! Al lang was ik op zoek naar een goed recept om zelf curry pasta mee te maken want wij zijn beide gek op curry. Ik probeerde er een aantal maar was steeds niet tevreden met het eindresultaat: ze waren minder lekker dan de curry’s die ik vroeger wel eens maakte met zo’n boemboe bakje. En zelfgemaakt moet voor mij toch ook wel lekkerder zijn, je doet niet voor niets die extra moeite. Maar gelukkig ontdekte ik laatst wel een goed recept. Ik combineerde wat recepten met elkaar en daar kwam dit uit. En ik kan je vertellen, deze curry is wel heel erg lekker. Deze curry is lekker pittig maar niet té heet. Als jij niet zo van het pittige eten bent kun je eventueel een rode peper minder gebruiken. Vind je het veel werk zo’n curry pasta zelf maken (geloof mij binnen 10 minuten is dit gedaan)? Maak dan op een regenachtige zondagmiddag meteen een grote hoeveelheid. Bijna net zoveel werk en dan kun je eventjes vooruit. Je kunt deze curry pasta een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren of 3 maanden in de vriezer.


2 reacties

1 ping

  1. Jamie

    Hey San!

    Wij hebben het volgende geleerd op de kookcursus in Thailand:
    – Altijd currypasta in een vijzel maken, want alleen dan komen de geuren en smaken goed vrij;
    – Maar… Je hoeft maar een minuutje of 10 te stampen in de vijzel, daarna mag het alsnog in de keukenmachine of met de staafmixer afgemaakt wordt (dat doen de Thai-en ook om een uur stampen te voorkomen!!), eigenlijk dus precies zoals je het gedaan hebt;
    – De currypasta in een ijsklontjesbakje in de diepvries bewaren, zo heb je porties ter grote van een eetlepel om later te gebruiken.

    We zijn zelf nog niet aan de slag gegaan met onze curry-pasta recepten, want we hebben geen vijzel in onze backpack ;-), maar misschien heb je al iets aan de tips hihi 😀

    X Jeem

    1. Sanne Arts

      Zeker heb ik wat aan die tips! Toch toevallig dat ik het zo maar goed gedaan heb 😉 Ik ben benieuwd naar jouw curry recepten straks 🙂

  1. Curry van bloemkool en zoete aardappel | Knoeien met Inge

    […] koos een kant en klare boemboe (rode curry pasta). Je kunt natuurlijk ook zelf je boemboe maken, op deze website bijvoorbeeld vind je een lekker recept. Serveer je de curry alleen met rijst, ga er dan van uit dat […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>