«

»

nov 08

Zoete aardappel witlofsoep

Ingrediënten voor 4 personen (als voorgerecht):
•    2 zoete aardappelen
•    2 stronken witlof
•    750 milliliter groentebouillon

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Halveer de witlofstronken en verwijder de kern en de onderkant. Snijd in reepjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een soep pan en fruit hierin de zoete aardappel blokjes en de witlof reepjes. Bak circa 5 minuten en voeg dan de bouillon toe. Laat circa 20 minuten op laag vuur sudderen.

Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng eventueel verder op smaak met versgemalen peper.

 

Nu het weer kouder en donkerder begint te worden heb ik weer meer zin in soep. Ik ben dol op soep en vind het echt comfort food. Je kunt je hier zo heerlijk aan opwarmen op een koude dag! Een tijdje terug hadden wij nog een restje zoete aardappel en een restje witlof liggen (je houdt wel eens wat over bij het maken van hapjes voor Dex). Ik besloot hier op een woensdagochtend soep van te maken voor de lunch. En zo was dit recept voor zoete aardappel witlof soep geboren. De combinatie van bittere witlof en het zoete van de aardappel vond ik heerlijk. Aanrader dus!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>