Avocado met gerookte paprika en limoen

Avocado met gerookte paprika en limoen met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    1 rijpe avocado
•    ½ limoen
•    1 theelepel gerookt paprikapoeder

Halveer de avocado en verwijder voorzichtig de pit. Haal de avocado helften uit hun schil met behulp van een lepel en leg ze omgekeerd op een bord.

Besprenkel de avocado met het sap van de halve limoen. Knijp eventueel het partje niet helemaal uit maar serveer dit er later nog los bij zodat het gerecht nog naar smaak aangepast kan worden.

Neem een theezeefje en doe het gerookte paprika poeder hierin. Bestrooi de avocado helften met het poeder door met een theelepel tegen de rand van het zeefje te tikken boven de avocado.

Serveer direct.

 

Sinds vorig jaar zit “De Paskamer” bij ons om de hoek. Dit is van dezelfde eigenaren als ons favoriete restaurant Reuring. Ze serveren allemaal kleine hapjes die je kunt delen zodat je lekker veel verschillende gerechtjes kunt proeven. Heerlijk! Een van de dingen die wij hier al een hele tijd geleden aten was de inspiratie voor deze avocado met gerookte paprika en limoen. Het is een super eenvoudig voorgerecht om te maken maar een perfecte combinatie van smaken! Soms hoeft lekker koken gewoon niet zo ingewikkeld te zijn 😉  


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.