Aziatische salade met gebakken garnalen

Aziatische salade met gebakken garnalen met logo

Ingrediënten voor 1 persoon:
•    2/3 komkommer
•    15g munt
•    100g granaatappelpitjes
•    125g taugé
•    150g kleine roze garnalen
•    1 eetlepel olijfolie
•    Sap van een halve limoen
•    1 eetlepel sojasaus

Snijd de komkommer in linten met behulp van een spiraalsnijder of kaasschaaf. Hak de blaadjes munt fijn en meng met de garnalen en de komkommer linten.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de taugé en de garnalen in circa 5 minuten gaar. Meng ondertussen het limoensap met de sojasaus tot een dressing.

Meng de garnalen en taugé met de komkommersalade en besprenkel met de dressing.

 

Al een tijdje had ik het idee voor deze Aziatische salade met gebakken garnalen in mijn hoofd. Maar nu ik mijn spiraalsnijder had aangeschaft  kon ik natuurlijk makkelijk mooie linten maken van de komkommer. Vanwege het licht wilde ik ’s avonds snel kunnen eten en had ik de munt en komkommer al de avond van te voren gesneden. Dit diner stond dan ook letterlijk in 5 minuten op tafel, ideaal voor na een dag hard werken! Het resultaat was nog veel lekkerder dan ik had gehoopt, alle smaken kwamen perfect samen. Dit gerecht is super fris en lekker licht verteerbaar. Ik at een flinke bak op een koude dag maar ik zie dit recept ook helemaal voor me op een warme zomerdag.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.