En toen was het alweer de laatste dag van het jaar. Voor mijn gevoel is december voorbij gevlogen. De eerste week waren we natuurlijk net terug van onze vakantie in Jamaica. Het was druk op werk en met bloggen, er stonden heel veel bruiloftsafspraken en ik kwam maar niet over m’n jetlag heen. Super irritant, ’s avonds wakker liggen en ’s ochtends doodmoe. Geen hele fijne week! Hoewel de afspraak waarbij we onze trouwringen gingen ontwerpen dan wel weer erg leuk was!
In het weekend was het natuurlijk Sinterklaas. Op vrijdagavond speelden wij een dobbelspel met mijn familie waarbij we vooral heel veel gelachen hebben. Zaterdag ging ik mijn trouwjurk doorpassen, waar ik gelukkig nog steeds helemaal verliefd op was. Werd weer helemaal blij toen ik ‘m aan had 🙂 ’s Avonds uiteten bij ’t Zusje in Venray, aanrader! En we werden nog verrast met wat kleine kadootjes door mijn moeder. Zondag was ik helemaal gesloopt maar besloot ik toch een klein rondje te gaan hardlopen, erg fijn.
Ook de tweede week van december was niet top. Ik was nog steeds mega druk waardoor m’n hoofd overliep en ik nogal in de stress raakte. Heel irritant! Daardoor sliep ik ook slecht wat nog slopender was. Gelukkig gingen er een paar afspraken die ik had niet door in die week waardoor ik iets meer ruimte had om dingetjes af te maken. Zo stuurden we de uitnodiging naar de drukker en was ik druk met het bloggen van alle kerstrecepten. Die werden gelukkig goed gelezen en enthousiast ontvangen wat een fijne energie boost gaf!
De laatste dagen voor Kerst waren relatief rustig zodat ik maandagavond even lekker gas kon geven op mijn blog. De bezoekersaantallen gingen door het dak zo vlak voor de Kerst, zo tof! Ook kwamen er die week nog vrienden eten met wie we een gezellige avond hadden. Ik maakte deze Arabische pompoen als voorgerecht, gevolgd door een dampende pan shakshuka en als afsluiter een heerlijke karamel zeezout chocolademousse (recept volgt in januari). Kerst begon uitermate relaxt met een saunadagje met vriendinnen op 24 december. Toen door naar de schoonfamilie voor het kerstdiner waarbij wij een amuse van parmaham en geitenkaas maakten en ook het nagerecht verzorgde. Dit ga ik voor volgend jaar zeker bij de kerstrecepten zetten maar de opmaak was nog niet helemaal zoals ik het graag had gewild. Nog even schaven dus 😉 Verder aten we onder andere een heerlijke gevulde kalkoen bereid door mijn zwager en schoonzusje die ik zelf zeker ook nog eens ga maken.
Deze laatste week van het jaar heb ik eerst nog 2 dagen heel hard gewerkt om alles af te krijgen. Daardoor kon ik nog lekker 2 dagen vrij nemen. Tijd om een beetje rommelen in huis, te bloggen en natuurlijk even wat hapjes te maken voor vanavond. Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling toe en natuurlijk heel veel geluk, gezondheid, liefde en kookplezier voor 2016!
2 reacties
hi Sanne ik had een mooi kerstdiner van jou recepten gemaakt:) ik kreeg er een 10 voor hahaha was super lekker allemaal. Een fantastisch nieuwjaar en ga zo door je doet het super goed. Groetjes patricia
Auteur
Ah wat leuk! Welke gerechten waren het geworden?
Dank voor je lieve berichtje, voor jou ook een fantastisch 2016 gewenst!
Groetjes, Sanne