Behind the scenes: november 2015

En toen was het al weer december. Poeh wat vliegt de tijd! November begon waar oktober eindigde: in Parijs. Wij hadden een heerlijk zonnig weekend en ontdekten heel veel leuke plekjes. Het artikel hierover stond al klaar voor publicatie maar na de aanslagen van 13 november vond ik dat niet zo gepast. Wat een horror! Misschien in december alsnog en anders zeker in het nieuwe jaar…

IMG_9917 IMG_9939
De eerste week van november stond in het teken van bruidsfotografen. We ontmoetten er een paar en maakten uiteindelijk een keuze. Pff lastig hoor, blij dat dit onderdeel er op zit! Vanwege het slechte licht in de avond en de drukke planning qua afspraken kwam er van nieuwe recepten koken niet veel terecht. We vervielen in de oude vertrouwde snelle gerechten zoals burgers en quinoa salade.

Maar op zaterdag kwamen er ’s avonds vrienden eten nadat ik eerst met een vriendin naar de trouwbeurs in de RAI zou gaan. Dus vrijdagavond kookte ik alvast, die gerechten gingen zaterdagochtend op de foto en toen door naar de beurs. Super gezellig en leuke ideeën op gedaan! Zondag nog een gezellige dag met vrienden en het weekend was alweer voorbij.

Venkelsoep-met logo IMG_0016
De week erop had ik gelukkig wat meer tijd om te sporten en ging ik 2x uiteten. Op woensdag samen met Mark ter ere van mijn 30ste verjaardag. We gingen naar De Japanner op de Albert Cuypstraat in Amsterdam. Super lekker eten en vriendelijke bediening! Sinds onze vakantie in Japan hadden we nog geen sushi gegeten, want die was daar zo lekker dat ie hier alleen maar tegen kon vallen. Maar we besloten het er weer eens op te wagen en werden gelukkig niet teleurgesteld. Op donderdag had ik een afscheidsetentje van een collega en hadden we een share food diner bij Gustafson in het Westerpark in Amsterdam. Ook erg lekker gegeten!

Vrijdag stond ik al om 7.15u in de keuken. Dat weekend vierde ik namelijk mijn verjaardag dus ik ging lekker los op taarten en eten. Tussendoor nog een uurtje gesport en na het maken van deze appel speculaas cheesecake, een witte chocolade framboos naked cake (recept volgt in het nieuwe jaar), een oreo chocolade taart (ook deze komt in januari online), hoisin saus, pulled pork, courgette tomaten quiche, hartige banketletter, geroosterde paprikahummus, tonijnsalade en eiersalade lag ik om 16.30u uitgeteld op de bank met een filmpje en een glas wijn. Mark was pas laat thuis van zijn werk dus we besloten voor deze ene keer pizza te bestellen. Maar dan wel van Renato’s want die is echt super lekker! Zaterdag had ik een super gezellige verjaardag en op zondag deden we het lekker rustig aan en kwam de schoonmaker om de bende op te ruimen. Wat een luxe!

IMG_0081 IMG_0083
Vervolgens een drukke week qua werk en iedere avond zat ik foto’s na te bewerken en blogs uit te typen en in te plannen om alvast vooruit te werken voor tijdens onze vakantie. We hadden nog de nodige restjes van het feestje in het weekend dus dat was lekker makkelijk en snel met eten. Donderdag was de Tony’s Fair, wat een mooi feestje was dat weer! En vrijdag stapten we het vliegtuig in. Twee super leuke dagen in New York gehad bij vrienden met net als vorig jaar heerlijk eten en natuurlijk lekker kerstetalages kijken in de stad! We zaten al helemaal in de kerst sferen 🙂

IMG_0251 IMG_0264
En we ontdekten nog een paar leuke hotspots, zo gingen we lunchen bij Urban Spaces (vlakbij Grand Central), wat een beetje lijkt op de foodhallen in Amsterdam. Op zaterdagavond aten we bij Catch in Chelsea, niet heel goedkoop maar wel super lekker en leuk ingericht! Op zondag vlogen we alweer door naar Jamaica waar we 6 dagen heerlijk gerelaxt hebben aan het strand en het zwembad. Ik had de nodige kerstedities van foodmagazines bij me en heb dus volop inspiratie opgedaan. Ook in de restaurants daar trouwens…
IMG_0223Weer terug in Nederland stond er een leuke activiteit op de planning. Nog diezelfde middag kwam er namelijk een patissier langs om over onze bruidstaart na te denken en natuurlijk werden er de nodige smaakjes geproefd! Heerlijk! Dit is nu al mijn favoriete onderdeel in de bruidsplanning 😉 Hij gaat nu aan de slag met een ontwerp dus even afwachten waar hij mee terug komt, spannend!

Ook december belooft weer een mooie maand te worden! Morgen trap ik af met het eerste kerstrecept uit Foodies Magazine en daaraan is meteen een super leuke winactie gekoppeld in samenwerking met dit inspirerende blad. Donderdag krijg je van mij nog even wat Sinterklaas inspiratie en daarna gaan we los met alle kerstrecepten! Net als vorig jaar heb ik weer 3 Kerstmenu’s voor jullie samengesteld compleet met een handige planning voor een stressvrije kerst. Deze komen half december online. Kun je niet wachten? Bekijk dan via deze pagina alvast de kerstmenu’s van vorig jaar.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.