Boerenkool met chorizo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    1 kilogram kruimige aardappelen
•    300g boerenkool
•    1 chorizo worst
•    200g cherry tomaatjes
•    2 eetlepels Skyr

Voor dit recept heb je stamper nodig.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook hierin in circa 20 minuten de aardappelen met de boerenkool gaar.

Verwijder het velletje van de chorizo. Snijd in plakken en vervolgens iedere plak in vieren. Snijd de cherry tomaatjes in kwarten.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de chorizo knapperig in het eigen vet.

Giet de aardappelen en de boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg hier het bakvet van de chorizo en de Skyr aan toe. Stamp tot een smeuïge stamppot met een stamper. Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de tomaatjes en de chorizo blokjes.

 

Ik word best wel blij van het weer van de afgelopen weken. Het is weliswaar koud maar de zon schijnt volop. Dus muts op, handschoenen aan en lekker naar buiten! Als je dan weer thuis komt wil je lekker opwarmen met comfort food. Wat mij betreft past er niets beters bij deze koude dagen als een goede stamppot. Heerlijk!
Boerenkool vind ik vaak een beetje saai qua smaak dus besloot ik er eens iets anders mee te doen. Deze boerenkool met chorizo is lekker pittig en de tomaatjes geven ‘m nog net wat extra smaak. Snel proberen voordat de winter voorbij is!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.