Bulgur salade met gegrilde perzik

Bulgur salade met gegrilde perzik-met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
•    200g volkoren bulgur
•    1 eetlepel olijfolie
•    6 plakken parmaham
•    65g pijnboompitjes
•    ½ komkommer
•    10 zongedroogde tomaatjes
•    40g rucola
•    2 goed rijpe wilde perziken
•    1 eetlepel balsamico azijn

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de olijfolie hier doorheen wanneer deze klaar is.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakken parmaham. Bak deze in 8 minuten in het midden van de oven krokant.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de komkommer in blokjes. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd in reepjes.

Schil de perziken en snijd in stukjes.

Meng de bulgur met de rucola, komkommerblokjes, pijnboompitjes en tomaatreepjes. Scheur de ham in stukjes en voeg toe aan de salade.

Verhit een grillpan met een beetje olijfolie en grill hierin de perzikstukjes. Wanneer er een mooi grillstreepje begint te ontstaan voeg je de balsamico azijn toe aan de perzikken en laat je ze nog heel even grillen. Let op, dit kan spatten!

Bestrooi de salade met de perzikstukjes en serveer direct.

Inspiratie: Peggy

 

Laatst was ik bij een vriendin en daar kreeg ik een hele lekkere salade met gegrilde perziken voorgeschoteld. Nog geen week later besloot ik daar een variatie op te maken voor het diner. Het was vrij warm dus dan vind ik dit soort maaltijden altijd perfect: snel klaar, makkelijk, gezond en lekker licht. De smaken combineren perfect met elkaar! Je kunt hier natuurlijk nog allerlei variaties op bedenken, zo is het toevoegen van feta denk ik ook erg lekker, je kunt de bulgur vervangen door couscous, quinoa of de granen helemaal achterwege laten en er brood bij serveren.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.