Ben jij ook zo gek op bakken als ik? Vandaag mag ik een supermooie set met bakproducten van Rosti Mepal weggeven, dus lees snel verder hoe jij mee kunt doen aan deze actie!
Ingrediënten 1 taart (circa 8-10 stukken)
• 500g magere kwark
• 250ml slagroom
• 100g suiker
• 1 zakje vanille suiker
• 1 tot 1,5 pak lange vingers
• 5 blaadjes gelatine
• 500g diepvries frambozen, ontdooid
• sap van een halve citroen
• 2 eetlepels hazelnootchocoladepasta
• 50g pure chocolade
• Eventueel voor de garnering: 1 bakje verse frambozen en wat poedersuiker
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Neem 150 gram frambozen en pureer met een staafmixer tot puree. Verwarm de puree samen met het citroensap in een steelpannetje totdat deze net niet kookt en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan het sap. Roer goed door met een garde. Het is belangrijk om te blijven roeren totdat alle gelatine goed is opgenomen door het sap. Laat dit mengsel even staan om verder af te koelen.
Bekleed een springvorm (doorsnede circa 20 cm) met bakpapier. Zet eerst de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten in de springvorm en beleg vervolgens ook de bodem met lange vingers. Zorg ervoor dat je de bodem goed vult, dus verkruimel of breek sommige koekjes om de gaatjes op te vullen. Het kan best lastig zijn om de lange vingers goed recht op te laten staan. Vraag eventueel even hulp van iemand bij dit klusje.
Verwarm de hazelnootchocoladepasta samen met de chocolade in een steelpannetje. Roer goed door totdat het gesmolten is tot een egale massa. Haal de pan van het vuur. Smeer de chocoladepasta met een kwastje over de lange vingers op de bodem van de taart.
Klop in een beslagkom de slagroom met een mixer stijf met de suiker en vanillesuiker. Voeg de kwark toe en mix door de slagroom.
Voeg de frambozenpuree toe aan het kwarkmengsel en roer even goed door. Spatel de resterende frambozen voorzichtig door het kwarkmengsel. Doe dit niet met de mixer, dan gaan alle frambozen kapot.
Giet nu voorzichtig het kwarkmengsel op de lange vingers. Schraap de kom goed uit met een deegschraper. Mocht je nog vulling over hebben dan kun je deze in glaasjes schenken als dessert. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwijder voorzichtig de vorm van de taart en bind er een mooi lint omheen met een strik. Garneer de taart eventueel met verse frambozen en wat poedersuiker.
De winactie is inmiddels afgelopen en de bakset is gewonnen door Lucia.
30 reacties
Naar het reactie formulier
Ja, Sanne ik doe natuurlijk wel mee, want ik ben gek op bakken en koken en goede mooie spullen komen dan altijd van pas. En trouwens hoe moet ik anders al die lekkere recepten van jou uit proberen. De Charlotte russe ziet er ook weer top uit.
Auteur
Wat leuk dat je mee doet Lucia, je bent er al vroeg bij 🙂
Bedankt voor het compliment over de taart!! Fijn weekend!!
Wij zouden graag willen winnen (net als iedereen)
Onze meiden (2 van 11 en 1 van 14) en ik vinden het geweldig op om de keuken te staan.
Het liefst leer ik ze Hoe je kan bakken en mooie dingen kan maken zonder voorgepakte zakjes en mixen.
En deze taart ziet krijg je er gelijk zin op aan de slag te gaan.
Ik zag je al een paar keer op heel Facebook bakt. Ik zag nu dat je een eigen pagina hebt. Dan heb je er nu een fan bij 🙂
Auteur
Leuk dat je zo enthousiast bent 🙂 En wat gezellig dat je samen met je dochters bakt en ze leert om geen pakjes & zakjes te gebruiken!
Ha Sanne,
Je taart ziet er super mooi uit, heel feestelijk echt iets voor mijn verjaardag volgende week.
Ik ga hem dan waarschijnlijk ook proberen te maken, mag jij komen proeven of hij net zo lekker smaakt als die van jou.
Ik zou de mooie bakset wel willen winnen, omdat ik ook van bakken houd en zeker ook van het opeten van al dat lekkers !!!
Auteur
We kunnen ‘m zaterdag wel even snel samen maken, is zo gedaan. Gewoon een variant op jouw heerlijke kwarktaart 😉
Wat ziet dit er weer heerlijk uit! Mijn beslagkom is wel aan vernieuwing toe. Dan kan ik deze taart ook proberen te bakken. Of een van die andere lekkere recepten van jouw website.
Auteur
Bedankt voor het compliment!
Ohhhh, wat heb je weer wat moois gemaakt (en vast erg lekker!). Zet hem bij deze op mijn eigen ’to bake’-list. Tsja, en natuurlijk wil ik die set winnen! Als bakoholic zijn er zoveel recepten die ik nog wil proberen en komt dus super van pas! Maar wordt wel aanpoten voor deze set, als je zo superhandig in gebruik bent krijg je maar weinig ‘vrije dagen’ ;-).
Auteur
Hahahaha bij jou zie ik anders ook van alles voorbij komen wat op mijn to bake lijst staat 😉 Ben jij overigens weer helemaal fit? Veel succes met keet met cake!
Ik wil graag deze bakset winnen om een heerlijke taart te kunnen maken voor mijn vriendin die fan is van deze site!
Auteur
Wat leuk om te horen 🙂
Ziet er weer heerlijk uit!
Snel een keer proberen, kun je hem wel goed bewaren of worden de lange vingers dan zacht?
Auteur
De lange vingers op de bodem blijven vrij hard door de pralinelaag die erop zit. De lange vingers aan de zijkant worden wel zachter maar ik vind dat zelf wel lekker.
Heb nog nóóit wat gewonnen. Zou een leuk verjaardags- kadootje zijn! Bedankt voor je felicitatie je was deerste vanmorgen. Ben met je kip-cocktail bezig lijkt me zo leuk met die mandarijntjes erbij in ’t glaasje. Laat morgen wat van me horen. Groetjes adelheid
Auteur
Je weet het maar nooit, eens moet de eerste keer zijn 😉
Hopelijk vind je de cocktail lekker! Maak er een gezellige verjaardag van!!
Groetjes, Sanne
Die taart ziet er super feestelijk uit! Ik ben niet zo´n goede zoete bakker, maar dit ziet er helemaal niet zo moeilijk uit! 🙂 Ben altijd in om iets moois te winnen trouwens… hihi 🙂
Auteur
Dit is inderdaad niet zo moeilijk 🙂
De lange vingers goed krijgen is het lastigste onderdeel maar je kunt altijd nog de zijkanten weglaten en alleen de bodem met lange vingers beleggen 😉
Jaaaaaaaaa……ik wil eindelijk ook iets winnen..
Maar mijn voornaamste redenen is dat ik het niet meer hoeft te lenenvan mijn schuin/achter buurvrouw…
Daarom 🙂
Auteur
Hahahaha ik hoorde mam al klagen inderdaad dat je haar beslagkom altijd leent 😛
Leuk dat je meedoet aan de actie!
Ik hou van lekker eten, dat mag ook iedereen weten. Heerlijk koken achter het gasfornuis, daar voel ik me helemaal thuis. Broden, taarten bakken, buitenlandse gerechten, Italiaans, Spaans of Indisch, Ik draai me hand er niet voor om. Heerlijk dan tafelen met familie en vrienden Voor mij is dit een avondje gezelligheid. Lekker kletsen, eten en een wijntje op z’n tijd. Zo’n moment dat je van je gezelschap geniet, koken voor me familie en vrienden is dus mij topfavoriet. Ben uren in de keuken aan het koken bakken , grillen en stomen. Om om met me mooiste en lekkerste taarten en gerechten voor de dag te komen Deze schitterende BAKSET is hier dan ook helemaal op z’n plek. Mocht ik dit winnen dan wordt ik van blijdschap helemaal gek.
Auteur
Wat leuk dat je zo gepassioneerd bent over koken 🙂 Hopelijk kan ik je af en toe inspireren met mijn recepten!
Ik zou zo graag deze set willen winnen, dan hoef ik tenminste de deur niet uit, want gisteren heeft mijn man per ongeluk de (plastic) beslagkom in de oven gezet en daar is niet veel meer van over. Hij dacht dat die de magnetron had aangezet ;-(
Sanne blijf verder lekker doorgaan met waar je mee bezig bent, ik volg je graag, zowel op facebook maar ook via bloglovin.
Auteur
Ow nee!!! Ik kan me voorstellen dat ie dat niet overleefd heeft nee 🙁
Bedankt voor het compliment!!
Winnen van deze set zou voor mij een goede (en hele leuke) motivatie zijn om eindelijk weer eens te gaan bakken. Ik heb wat veel hobby’s en een lange to-do-list. Bakken is daardoor een beetje in het slop geraakt. Maar wat een leuke prijs! Op de valreep doe ik dus nog snel even mee.
Auteur
Dat is zeker een goede reden om te winnen 🙂
Ik wil natuurlijk ook graag meedoen om te winnen, maar ik heb eigenlijk ook een vraag.
Worden de lange vingers aan de buitenkant niet zompig? Ik wil dit ook graag maken voor de verjaardag van mijn middelste dochter, maar hoe vroeg moet mijn wekker dan staan? En is deze taart dan aan het einde van de dag nog steeds lekker knapperig?
Auteur
Hoi Irene,
De winactie is helaas al afgelopen 🙂
Van harte gefeliciteerd alvast met je dochter en leuk dat je deze taart wil gaan maken!!
Doordat je de chocoladepasta over de lange vingers heen giet blijven ze redelijk knapperig. Een beetje zacht worden ze altijd wel maar zeker niet zompig en ik vind dat beetje zachte juist wel lekker.
Je kunt de taart prima een dag van te voren maken, dat heb ik zelf ook gedaan en mijn collega’s vonden ‘m allemaal super lekker.
Laat je nog weten wat je er van vond?
Groetjes, Sanne
Beste Sanne,
Kan ik de Charlotte Russe ook een dag tevoren maken of worden de lange vingers dan te zacht? misschien de rechtopstaande lange vingers ook insmeren met chocola?
ik hoor het heel graag!
Groetjes, Alice
Auteur
Hoi Alice,
1 dag kan we hoor. De lange vingers worden inderdaad zacht(er) maar ik vind dat zelf wel lekker. Insmeren met chocolade helpt hier zeker bij als je ze liever wat harder wil hebben.
Succes! Laat je nog even weten wat je van de taart vond?
Groetjes, Sanne