Chocolade fudge met pretzel en gekarameliseerde pecannoten

Ingrediënten voor circa 25 blokjes fudge:
•    400g Tony’s Chocolonely puur 70% chocolade
•    1 blikje gecondenseerde melk
•    40g ongezouten roomboter
•    115g ongezouten ongebrande pecannoten
•    2 eetlepels ahornsiroop
•    50g pretzel stokjes

Bekleed een brownievorm met bakpapier. Breek de pretzelstokjes in stukjes.

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan op hoog vuur. Schud regelmatig om. Voeg na ongeveer 3 minuten de ahornsiroop toe en laat karameliseren. Schep hierbij regelmatig om met een houten lepel. Zet het vuur uit en laat liggen in de pan tot gebruik.

Breek de chocolade in stukjes en verwarm samen met de boter in een steelpan op laag vuur. Blijf hierbij goed roeren om verbranden te voorkomen. Wanneer de chocolade bijna is gesmolten voeg je de gecondenseerde melk toe. Laat langzaam iets dikker worden en haal van het vuur zodra de chocolade volledig is gesmolten en alles goed is gemengd.

Voeg ongeveer 2/3 van de pretzelstokjes en ongeveer de helft van de pecannoten toe. Roer goed door elkaar. Het mengsel wordt nu heel dik maar dat hoort zo. Schenk het mengsel in de bakvorm en strijk eventueel nog een beetje glad. Bestrooi met de rest van de pretzelstokjes en de noten. Duw deze een beetje in het fudge mengsel met de bolle kant van een lepel zodat ze goed blijven zitten. Zet de chocolade fudge met pretzel en gekarameliseerde pecannoten minstens een nacht in de koelkast om op te stijven.

Snijd met een scherp mes in ongeveer 25 vierkante blokjes en serveer direct. In de koelkast kun je de fudge een paar dagen bewaren.

 

Toen wij in Oostenrijk waren skiën, stond er bij aankomst in ons huisje een zakje pretzels voor ons klaar. We aten ze uiteindelijk in die week niet op maar ik bedacht er wel dit recept van chocolade fudge met gekarameliseerde pecannoten mee. Ik maakte het eerder deze week en nam de fudge mee naar kantoor voor mijn collega’s. En er was reden voor een klein feestje want deze week mocht ik van de fysio eindelijk weer fietsen! Zo fijn! Met op- en afstappen moet ik echt nog voorzichtig doen en de Amsterdamse bruggetjes gaan alleen in de lichtste versnelling waarbij mijn goede been flink kracht moet zetten om de herstellende knie te ontlasten, maar wat is dit een heerlijke stap in de goede richting!    


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.