Citroen frambozen taart

Ingrediënten 1 taart:
Voor het deeg
•    250g bloem
•    16g bakpoeder
•    125g witte basterd suiker
•    125g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
•    1 ei
Voor de vulling
•    1 portie lemon curd
•    1 eetlepel bloem
•    200g verse frambozen

Begin met het maken van de lemon curd volgens dit recept. Dat kan prima al een paar dagen van te voren. Je kunt pas verder gaan met dit recept als je lemon curd volledig is afgekoeld en opgesteven in de koelkast.

Zeef de bloem met het bakpoeder en de basterd suiker. Voeg de boter toe en snijd dit met een mes klein. Voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg (eventueel kun je dit ook met de keukenmachine doen). Maak een bal van het deeg en leg deze gewikkeld in plastic folie 15-30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Bekleed een langwerpige lage springvorm met bakpapier. Strooi wat bloem op je aanrecht en rol het deeg met de deegroller uit tot een lange plak van circa 3 millimeter dik. Bekleed de bakvorm met dit deeg. Druk het goed aan in alle hoekjes en randjes. Bak het deeg 25 minuten in het midden van de oven.

Terwijl het deeg staat te bakken meng je de lemon curd met de bloem. Wanneer de taart eruit komt laat je de oven aan staan. Verdeel het lemon curd mengsel over de taart en druk de frambozen hierin. Bak nog 20 minuten in het midden van de oven.

Laat de taart afkoelen in de vorm op een taart rooster. Pas wanneer de citroen frambozen taart volledig is afgekoeld verwijder je voorzichtig de vorm. Zet nu in de koelkast en wanneer je de taart gaat serveren verwijder je pas het bakpapier.

 

Met Pasen hadden wij zowel op zondag als op maandag een Paasbrunch bij ons thuis. Hiervoor wilde ik graag een citroen rabarber taart maken. Maar hoewel ik naar 5 verschillende winkels en de markt ging, kon ik nog nergens rabarber krijgen. De lemon curd voor het citroen gedeelte had ik echter al gemaakt dus besloot ik maar om voor deze citroen frambozen taart te gaan. Het resultaat was heerlijk fris en super lekker. Echt een aanrader voor wie houdt van lekkere frisse smaken in zijn gebak.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.