Ingrediënten voor 20 muffins:
• 300g bloem
• 115g fijne kristalsuiker
• 1 flinke eetlepel bakpoeder
• Snufje zout
• 250 milliliter volle melk
• 2 eieren
• 85g ongezouten roomboter
• 150g ricotta
• 140g frambozen
• 70g witte chocolade, drops of in stukjes gehakt
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en vul een muffinvorm met cupcake papiertjes.
Zeef de suiker met de bloem, het bakpoeder en het zout boven een kom. Meng de melk met de eieren met een garde.
Maak een kuiltje in het bloem mengsel en schenk het melk mengsel hier in terwijl je het beslag mixt op lage snelheid. Wanneer de ingrediënten gemengd zijn mix je het beslag nog even door.
Smelt de boter en voeg deze toe aan het beslag. Mix weer totdat alles goed gemengd is.
Voeg de ricotta toe en mix nogmaals goed door. Schep tenslotte met een spatel de frambozen en witte chocolade door het beslag.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zorg er daarbij voor dat je ze tot net iets onder de rand vult.
Bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar. Ze zijn goed als ze gerezen zijn en terug veren wanneer je er zachtjes op drukt.
Laat de cakejes ongeveer 5 minuten afkoelen in de vorm en zet ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.
Voor de verjaardag van mijn schoonmoeder bakte ik niet alleen deze lekker frisse nectarine kwarktaart, maar ook deze heerlijke framboos ricotta muffins met witte chocolade. Wij gebruikten deze muffins ook om mijn schoonfamilie te vertellen dat we gaan trouwen. Vandaar de hartjes papiertjes 😉 De muffins zijn lekker luchtig en dankzij de friszure smaak van de frambozen zijn ze niet te zoet. Ze vielen dan ook bij iedereen goed in de smaak al kon de dag natuurlijk sowieso niet meer stuk na zo’n leuk nieuws 😉