Gevulde eieren met heksenkaas

Ingrediënten voor 20 stuks:
•    10 eieren
•    4 eetlepels magere kwark
•    5 theelepels heksenkaas
•    Peper en zout naar smaak
•    Evt. wat peterselie ter garnering

Zet de eieren in een pan met koud water en een snuf zout op het vuur totdat ze half onder staan. Kook ondertussen nog water in de waterkoker en giet dit erbij zodra het gekookt heeft. Zorg er voor dat de eieren volledig onder water staat.

Laat de eieren ongeveer een kwartier koken. Giet het kokende water eraf en zet de eieren in koud water. Laat 2 minuten staan en herhaal dit nog eens. Laat de eieren vervolgens zo’n 5 tot 10 minuten goed afkoelen in het koude water.

Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Lepel met een theelepeltje de eidooier eruit en doe in een bakje. Voeg de kwark en heksenkaas toe aan de eidooiers en prak met een vork door elkaar totdat je een smeuïge crème hebt. Breng verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Doe het eidooiermengsel in een spuitzak en vul de eiwithelften hiermee. Serveer direct of bewaar goed afgedekt in de koelkast tot gebruik.

 

Bijna Pasen en wat is daarbij nou een meer toepasselijk hapje dan een heerlijk gevuld ei? Eerder maakte ik al deze kruidige gevulde eieren, ook een aanrader! Maar voor mijn moeders verjaardag afgelopen weekend vond ik het tijd voor een nieuwe versie. Ik bedacht deze gevulde eieren met heksenkaas, die onwijs goed in de smaak vielen. Ga jij ze maken voor Pasen?


4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik krijg honger van die eerlijke gerechten ! Groetjes

    1. Wat leuk, dank je wel Ria!
      PS sorry van de late reactie, door mijn vakantie had ik dit even gemist 🙂

  2. Kan er ipv kwark ook yoghurt door?

    1. Wel als je een dikke yoghurt gebruikt zoals Griekse yoghurt of Skyr. Met magere yoghurt of iets dergelijks zal je vulling te vloeibaar worden en kun je ‘m niet meer mooi opspuiten.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.