Gevulde eieren

Ingrediënten voor 20 hapjes:
•    10 eieren
•    3 eetlepels mayonaise
•    1 eetlepel skyr
•    1 eetlepel ketchup
•    3 theelepels paprikapoeder
•    Peper en zout naar smaak
•    Peterselie ter garnering

Zet de eieren in een pan met koud water en een snuf zout op het vuur totdat ze half onder staan. Kook ondertussen nog water in de waterkoker en giet dit erbij zodra het gekookt heeft. Zorg er voor dat de eieren volledig onder water staat.

Laat de eieren ongeveer een kwartier koken. Giet het kokende water eraf en zet de eieren in koud water. Laat 2 minuten staan en herhaal dit nog eens. Laat de eieren vervolgens zo’n 5 tot 10 minuten goed afkoelen in het koude water.

Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Lepel met een theelepeltje de eidooier eruit en doe in een bakje. Voeg de mayonaise, skyr, ketchup en kruiden toe aan de eidooiers en prak met een vork door elkaar totdat je een smeuïge crème hebt.

Doe het eidooiermengsel in een spuitzak en vul de eiwithelften hiermee. Garneer met een stukje peterselie of nog wat paprikapoeder. Serveer direct of bewaar goed afgedekt in de koelkast tot gebruik.

 

Het is bijna Pasen en dan mag een lekker recept met ei natuurlijk niet ontbreken. Hoewel gevulde eieren natuurlijk een tikkeltje ouderwets zijn, blijf ik het altijd super lekker vinden! Toen we met oud en nieuw een borrel hadden met wat buren besloten wij dan ook om deze gevulde eieren te maken en mee te nemen als hapje. Ze vielen erg goed in de smaak en waren binnen no time op. Ga jij ze maken voor de Paas brunch?


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.