Weten jullie nog? Aan het begin van het jaar maakte ik een bucket list van allerlei gerechten die ik dit jaar wilde maken. Het leek me wel leuk om jullie op die manier alvast te laten zien wat je dit jaar in ieder geval kon verwachten. En daarnaast leek het me ook wel een goede stok achter de deur voor mezelf. Ik houd er namelijk nooit zo van om dingen te beloven en die vervolgens niet te doen dus dit leek me wel een goede manier om daadwerkelijk een aantal items van mijn food bucket list af te kunnen strepen. Inmiddels is het jaar voor de helft om en is het tijd om de balans op te maken…
• Viskoekjes
Als ze op de kaart staan in een restaurant bestel ik ze bijna altijd maar nog nooit had ik ze zelf gemaakt. Het leek me best ingewikkeld. Niets bleek minder waar toen ik uiteindelijk dit recept voor Thaise viskoekjes probeerde. Super simpel en heerlijk van smaak! Ze hebben hier inmiddels dan ook al een aantal keer op tafel gestaan…
• Gehaktballen
Al in januari maakte ik zelf gehaktballen maar toen vond ik het resultaat nog niet goed genoeg om over te bloggen. In april besloot ik uiteindelijk om kleine gehaktballetjes te maken en die waren wel erg lekker. Ook deze is dus done
• Desembrood
Brood bakken deed ik tot eind vorig jaar nooit. Inmiddels heb ik de slag aardig te pakken maar ik wil toch nog even verder oefenen voordat ik me aan de desem waag. Deze staat dus nog voor later dit jaar.
• Focaccia
Yes, deze is wel gelukt en hoe?! Mark en ik waren beide super enthousiast over dit recept met groene pesto en zongedroogde tomaatjes en ik kan het dan ook iedereen aanraden! Ik maakte ‘m een tijdje geleden nog voor een familiediner en ook daar waren veel enthousiaste reacties. Nu nog een keer verder experimenteren met andere smaken.
• Croissants
Ook dit is er 1 in de categorie “moeilijk brood” en daarnaast is het ook gewoon erg veel werk om zelf croissantjes te maken. Stiekem vind ik het daarom echt een recept om op een regenachtige of koude weekenddag te maken. Deze wordt daarom nog even uitgesteld tot de herfst of winter.
• Pitabroodjes
Mijn suikervrije maand in januari dwong me tot veel zelf maken en daarbij kwamen ook de pitabroodjes voorbij. Heel eenvoudig en erg lekker! Het is vanaf nu dan ook niet meer nodig om ze in de supermarkt te kopen.
• Falafel
Weer eentje in de categorie, het leek me lastig te maken. Maar ook falafel bleek je zo gemaakt te hebben. Al moet ik eerlijk toegeven dat het tot nu toe wel bij die ene keer in januari gebleven is. Tijd om ze snel weer eens te maken!
• Lamsrack
Grote stukken vlees bereiden is toch ook altijd een drempel. Maar het blijkt gewoon een kwestie van doen. Deze lamsrack uit de oven is echt heel eenvoudig en super lekker van smaak; de oven doet eigenlijk al het werk.
• Zalm en croûte
Dit lijkt me wel een goed kerstreceptje, dus hier moeten jullie nog eventjes op wachten
• Indiase curry
Toen ik eenmaal een goed recept had gevonden stond deze heerlijke kip tikka massala binnen no time bij ons op tafel en twee weken later nog een keer, zo lekker vonden we ‘m. En ik maakte er ook meteen maar wat zelfgebakken naanbrood bij om helemaal in Indiase sferen te komen 🙂
• Pulled pork
Eigenlijk moet je pulled pork natuurlijk gewoon bereiden op de barbecue. Maar helaas pindakaas hebben wij die niet want ons huis heeft geen buitenruimte (nadeel van wonen in Amsterdam…). Hij gaat dus een keer de oven in maar vanwege de lange tijd dat ie nodig heeft vind ik ook dit meer iets voor een regenachtige koude weekenddag. Wordt vervolgd dus…
• Verder experimenteren met zelfgemaakt ijs
Deze kan ik wel doorstrepen dacht ik zo. Ik heb de smaak van het zelf ijs maken inmiddels aardig te pakken en maakte al sesam, chocolade, vanille, brownie aardbei, aardbei basilicum en rabarber varianten. Daar zal het overigens niet bij blijven want ik heb nog wel meer ideetjes in mijn hoofd voor lekkere ijs combinaties.
• Cakerol
Ik maakte eigenlijk al een cakerol als onderdeel van de bombe taart maar vorige week kwam er ook nog deze aardbei praline variant bij. Het oprollen lukte me beide keren alleen niet helemaal zonder breken maar de smaak was er niet minder om 😉
• Charlotte taart
Okay het was even gepriegel om al die lange vingers aan de zijkant mooi rechtop te laten staan, maar na wat gepruts ging dat goed en kwam deze mooie charlotte russe met frambozen en praline tot stand!
• Boomstamtaart
Net als de zalm en croûte vind ik dit ook echt een kerst recept. Nog even geduld tot december dus…
• Vlaai
Ook de vlaai is nog niet gebakken maar nu er zoveel lekker zomerfruit verkrijgbaar is zal dat vast niet meer lang duren…
• Arretjescake
Dit is er wel weer eentje die ik kan afvinken. Dat dit het recept van mijn nicht moest worden stond als een paal boven water want zij is dé arretjescake maker van de familie. Eenvoudig, snel klaar en natuurlijk erg lekker is deze arretjescake. Heb jij ‘m al geprobeerd?
• Bombe taart
Voor mijn moeders verjaardag ging ik all out en maakte ik deze bombe met witte chocolademousse en passievrucht. Het is even wat werk maar dan heb je ook een spektakel stuk én een heerlijke taart!
• Fudge
Vorig jaar maakte ik al geboorte fudge voor mijn neef en zijn vrouw. Maar de smaak daarvan vond ik nog niet goed genoeg. Deze rocky road fudge maakte ik voor mijn collega’s en was een groot succes.
Al met al vind ik dat ik goed op weg ben nu ik halverwege het jaar al 13 van de 19 recepten gemaakt heb. Maar er staan nog wel een paar mooie uitdagingen voor de rest van het jaar. Toch denk ik dat ik voor het einde van het jaar wel alles kan afstrepen. Hebben jullie nog gerechten die je de komende tijd graag zou willen terug zien?
2 reacties
Nou Sanne, je bent al een aardig eind op weg met de bucket kook/bak list. Top hoor. Al meerdere recepten van je gemaakt en ik heb geen klachten Hahahaha.
Groetjes Lucia.
Auteur
Hihihi gelukkig maar dat alles in de smaak valt :)!!