Ingrediënten voor 8 personen:
• 180g melk karamel zeezout chocolade van Tony’s Chocolonely
• 700ml slagroom
• 60g suiker
• 4 blaadjes gelatine
Optioneel ter garnering:
• 8 blokjes karamel fudge
• geschaafde chocolade
• Grof gemalen zeezout
Voor dit recept heb je 8 glazen schaaltjes nodig.
Week de gelatine in een soepbord of schaaltje met koud water. Klop 500ml slagroom lobbig (zonder suiker te gebruiken).
Hak de chocolade fijn. Verwarm de resterende slagroom met de suiker in een steelpan (niet laten koken). Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat oplossen in de warme room. Knijp de gelatine goed uit, voeg toe aan het chocolademengsel en roer goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost. Laat dit mengsel even op het aanrecht staan om verder af te koelen.
Meng 1/3 van de lobbige slagroom met het afgekoelde chocolademengsel (familie maken). Als het goed gemengd is kun je de rest van de lobbige slagroom en luchtig doorheen spatelen. Schep de chocolademousse voorzichtig in de glaasjes. Zet de glaasjes minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. Langer kan ook, je kunt dit dessert prima een dag van te voren bereiden.
Haal de glaasjes uit de koelkast en garneer eventueel met een stukjes gesneden karamel fudge, chocolade schaafsel en grof gemalen zeezout.
Voor mijn werk moest ik een recept maken met onze karamel zeezout reep. Het was al lang geleden dat ik chocolademousse had gemaakt en ik had nog een dessert nodig voor een etentje dus zo ontstond dit recept. Never change a winning recipe, ik nam dus het recept van deze hazelnoot chocolademousse als uitgangspunt 😉 Deze variant bleek alleen nog veel lekkerder te zijn. De karamel stukjes uit de reep smelten lekker door de mousse en het zout geeft de mousse net dat beetje extra. En dan is het ook nog eens een recept wat binnen een kwartier in de koelkast staat. Ideaal toch?! Ik zou je dan ook aanraden deze karamel zeezout chocolademousse snel een keer te proberen.