Ingrediënten voor circa 12 koeken:
• 120g macadamianoten
• 1 ei
• 100g witte basterdsuiker
• 2 eetlepels kristalsuiker
• 120ml zonnebloemolie
• 60g bloem
• 30g zelfrijzend bakmeel
• 1/4 theelepel kaneel
• 190g witte chocolade
Rooster de macadamianoten licht in een droge koekenpan en hak in grove stukken.
Mix in een kom het ei met de twee soorten suiker tot een luchtig en romig mengsel. Voeg de zonnebloemolie toe aan het ei mengsel en roer even goed door.
Breek of hak de witte chocolade in stukjes.
Zeef de bloem met het bakmeel. Voeg dit samen met de kaneel, de noten en de witte chocolade toe aan het eimengsel en roer goed door.
Zet het koekjesdeeg ongeveer een half uur in de koelkast om het deeg te laten rusten.
Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Neem steeds een volle eetlepel van het deeg en maak er balletjes van. Leg deze op de bakplaat. Als het niet in één keer op de bakplaat past dan bak je de koekjes gewoon in twee keer. Let op dat je de koekjes voldoende uit elkaar legt (handig is om dit in een raster patroon te doen) want ze lopen nog best wel wat uit.
Bak de koekjes in circa 14 minuten goudgeel en gaar in het midden van de oven. Laat de koekjes iets afkoelen op de bakplaat. Leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.
Macadamianoten vind ik super lekker. Ze zijn alleen helaas niet heel goedkoop en ongezouten ook niet zo makkelijk verkrijgbaar. Laatst was ik bij een notenspeciaalzaak waar ik meteen maar een zakje meegenomen heb waarmee ik dus deze koekjes heb gebakken. Ze lijken veel op het recept van de koekjes met witte chocolade en cranberries maar ze zijn wat minder zoet. Persoonlijk vind ik deze variant nog lekkerder. Dus heb je vandaag geen kerstverplichtingen meer duik dan lekker de keuken in en maak deze lekkere koekjes met witte chocolade en macadamianoten voordat het alweer tijd is voor de goede voornemens 😉 Ik heb die ook en ben van plan om vanaf 1 januari een maand lang geen suiker te gaan eten. Gewoon om te zien of ik dat volhoud en om te kijken wat het met me doet. Of nou ja, tot en met 30 januari dan want de 31ste gaan we op ski vakantie en dan heb ik geen zin om op dat soort dingen te letten. Voorlopig is dit dan ook even het laatste zoete lekkernij met suiker wat je online vindt, vanaf februari ga ik je weer inspireren met nieuwe dingen. En in januari zal er vast nog wel een gezond baksel voorbij komen, dat maakt het afkicken namelijk toch net ietsje makkelijker 😉
2 reacties
Ja, daar is tie dan het recept. Lekker hoor en bedankt Sanne deze ga ik eerdaags maken voor een macadamia noten fan.
Auteur
Leuk om te horen 🙂 Hopelijk vind je ze net zo lekker als ik! Je kunt er nog iets meer noten in doen voor de echte fan!