Ingrediënten voor circa 4 personen:
• 500g Turkse yoghurt
• Snuf versgemalen zeezout
• 2 theelepels ras el hanout kruiden*
• 2 theelepel Za’atar kruiden*
• 4 eetlepels granaatappelpitjes
• scheutje olijfolie
Bekleed een zeef met een schone theedoek en hang in een kom. Meng de yoghurt met een snuf zout, giet in de theedoek en laat circa 4 uur uitlekken. Meng de kruiden door de labne. Besprenkel met olijfolie en strooi de granaatappelpitjes er over heen. Bewaar de labne tot gebruik in de koelkast.
Lekker met pitabrood of ander platbrood.
*Ras el hanout en Za’atar koop je o.a. bij de toko, Albert Heijn of Jumbo.
In het Paasweekend stond ik voor Tony’s Chocolonely op het Culy event. Onze stand was vlakbij die van Nadia en Merijn van 24kitchen, die bekend staan om hun fantastische Arabische recepten. Zij verkochten heerlijke labnes met pitabrood wat dan ook mijn lunch van die dag was. Zo ontzettend lekker dat ik me meteen voor nam om er zelf mee te gaan experimenteren. Het duurde alleen even voordat ik daar de tijd voor had 😉 Maar vorige week maakte ik deze heerlijke labne met Arabische kruiden en granaatappelpitjes. Wij aten ‘m als hoofdgerecht in combinatie met pitabroodjes, groentes en vlees. Het recept van deze Arabische broodjes krijg je morgen van me, dus maak vandaag alvast de labne, dan kun je morgen binnen no time aan tafel.