Ingrediënten voor 4 personen:
• 1 portie Penang curry pasta
• 2 rode uien
• 300ml kokosmelk
• 350g kipdijfilet
• 300g gesneden witte kool
• 50g pinda’s
• 1/2 komkommer
• 300g rijst (ik gebruikte volkoren basmatirijst van de natuurwinkel)
• Eventueel 4 naanbroden
Maak eerst de curry pasta volgens dit recept. Dit kun je ook al een dag eerder doen. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de uien en snijd de kipdijfilet in stukjes. Hak de pinda’s in grove stukken en rooster ze in een koekenpan zonder olie of boter. Schil de komkommer en halveer deze in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met behulp van een theelepel. Snijd de komkommerhelften in plakjes.
Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok op middelhoog vuur. Fruit hierin de uien ongeveer 1 minuut en voeg vervolgens de curry pasta toe. Bak deze 2 minuten mee op de smaken goed vrij te laten komen. Giet de kokosmelk erbij en voeg de kipdijfilet toe. Breng aan de kook en laat de kip in 8 tot 10 minuten gaar koken. Voeg nu de witte kool toe en laat deze zo’n 3 minuten mee stoven. Tenslotte voeg je de pinda’s en komkommer toe en verhit je deze nog ongeveer een halve minuut mee.
Serveer de curry met de rijst en naan.
Bron: Curry Bible
Zoals ik gisteren al schreef leende ik onlangs de Curry Bible van vrienden en ging ik daar afgelopen weekend mee aan de slag. Deze Maleisische curry met kip en pinda’s was daarvan het gevolg. Een gerecht waarvan de saus eigenlijk nog het best te omschrijven is als een mix tussen een kruidige rode curry (maar dan niet zo pittig) en pindasaus. Dat klinkt wellicht vreemd maar is zeker lekker! Ons deed het in ieder geval terugdenken aan onze geslaagde vakantie in Maleisië afgelopen zomer. Dus wil jij ook alvast in de Aziatische vakantiestemming komen? Probeer dan zeker eens dit gerecht!