Ingrediënten voor 6 taartjes:
• 6 plakjes hartige taartdeeg
• 200g verse doperwten
• 4 eetlepels kookroom
• 1 ei
• 2 theelepels Provençaalse kruiden
• Versgemalen peper naar smaak
• 100g zachte geitenkaas
Voor dit recept heb je tartelette vormpjes nodig (in een muffinvorm kan eventueel ook).
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Ontdooi de plakjes hartige taart deeg. Meng ondertussen de doperwten met de kookroom, het ei en de kruiden.
Vet de tartelette vormpjes in met roomboter of olijfolie. Beleg ieder vormpje met een plakje hartige taart deeg. Snijd de overtollige deegrandjes weg.
Verdeel het doperwten mengsel over de taartjes en verkruimel de geitenkaas hier over heen.
Bak de taartjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
En we gaan gewoon nog even door met het delen van de recepten die ik maakte voor Pasen. Ook deze mini quiche met doperwten en geitenkaas stond toen namelijk op tafel. De taartjes zijn super simpel te maken en snel klaar, maar smaken heerlijk én zien er feestelijk uit. Fijn receptje dus voor bij een borrel, brunch, high tea of gewoon lekker als voorgerecht van een driegangendiner.