Nacho’s

Nacho's met logo

Ingrediënten voor een flinke schaal:
•    8 maïs tortilla’s
•    300g rundergehakt
•    1 ui
•    2 rode paprika’s
•    125g kidney bonen, gekookt en uitgelekt
•    140g maïs, uitgelekt
•    65g geraspte kaas
•    1/3 komkommer
•    125 milliliter sour cream
•    1 portie guacamole
•    1 portie zwarte bonen hummus

Begin met het maken van de guacamole volgens dit recept en de zwarte bonen hummus volgens dit recept. Dit kun je eventueel ook al een dag van te voren doen.

Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de maïs tortilla’s krokant in een droge koekenpan en scheur of snijd in stukjes.

Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Bak het gehakt rul en voeg de ui, paprika’s, bonen en maïs toe. Wanneer het gehakt gaar is en de ui glazig is het mengsel klaar. Neem nu ongeveer de helft van de zelfgemaakte tortilla chips en doe dit in de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het gehaktmengsel en de helft van de kaas. Herhaal dit met alle overgebleven ingrediënten.

Zet de nacho’s in het midden van de voorverwarmde oven voor circa 10 minuten totdat de kaas gesmolten is. Terwijl de nacho’s in de oven staan snijd je de komkommer, doe je de sour cream in een bakje en zet je de guacamole en zwarte bonen hummus klaar.

Serveer zodra de nacho’s uit de oven komen.

 

Zelf nacho’s maken stond al eeuwen op mijn lijstje en kwam na de huwelijksreis ineens een stuk hoger op datzelfde lijstje te staan. Het liefst wilde ik ze maken met zelfgemaakte maïs tortilla’s. Dat deed ik ook maar dat recept was nogal bewerkelijk dus ik besloot die maar even te laten gaan. Met kant en klare maïs tortilla’s werkt het gelukkig net zo goed (of misschien zelfs wel beter 😉 ) of gebruik gewoon tortilla chips al is dat wel stukken minder voedzaam. Wij aten deze nacho’s als avondeten, ga dan uit van 3 personen met bovenstaand recept. Maar eigenlijk is dit natuurlijk de perfecte snack voor bij de borrel. Er kunnen lekker veel mensen van mee eten en iedereen vind het lekker. Enjoy!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.