Pannenkoekjes met rabarber aardbei appel compote

Pannenkoekjes met rabarber aardbei appel compote- met logo

Ingrediënten voor circa 8 tot 10 pannenkoekjes:
•    170 milliliter melk
•    1 ei
•    130 gram speltbloem (reguliere bloem kan ook)
•    1 eetlepel bakpoeder
•    1 theelepel baking soda (optioneel)
•    Snufje zout
•    15g ongezouten roomboter
•    Roomboter om in te bakken
•    1 portie rabarber aardbei appel compote

Maak eerst de rabarber aardbei appel compote volgens dit recept. Dit kun je ook al één of enkele dagen van te voren doen maar warm is ie ook erg lekker!

Smelt de boter in een pannetje. Zeef de bloem met het bakpoeder, de baking soda en het zout.

Klop het ei met een garde door de melk en de gesmolten boter. Voeg nu het bloemmengsel in delen toe en klop steeds goed door totdat het meel is opgenomen.

Doe een klein beetje boter in een koekenpan en doe een sauslepel met beslag in de pan. Als de bovenkant van je pannenkoek belletjes begint te vertonen, draai je ‘m om en bak je de andere kant ook nog even kort gaar. Eventueel kun je 2 pannenkoekjes tegelijk bakken in de pan.

Serveer ieder pannenkoekje met een flinke eetlepel van de rabarber aardbeien compote.

 

Een van mijn favoriete vakantie ontbijtjes zijn van die heerlijke fluffy American pancakes. Nu kon je veel lekkere dingen krijgen in Japan maar pancakes voor ontbijt waren niet heel makkelijk te vinden en wij hadden er vaak ook geen tijd voor omdat we meestal ontbeten in de trein. Dus na thuiskomst was het wel weer eens tijd om ze zelf te maken. Je kunt er natuurlijk op en in doen wat je lekker vindt maar ik kan je deze versie van pannenkoekjes met rabarber aardbei appel compote echt van harte aanbevelen! Wij hebben echt zitten smullen en ik denk dan ook dat dit ontbijt hier snel weer eens op tafel komt want ik heb er nu alweer zin in 😉  


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.