Pittige cashewnotenpasta

Pittige cashewnotenpasta-1 met logo

Ingrediënten voor 1 flinke pot:
•    170g ongezouten cashewnoten
•    1 eetlepel olijfolie
•    1 eetlepel sesamolie
•    1 rode peper
•    Een flinke snuf zout

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje nodig.

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan op laag vuur zo’n 10 minuten. Let hierbij goed op dat de noten niet verbranden. Roer de noten goed door om ervoor te zorgen dat je ze mooi egaal roostert.

Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukjes.

Doe de cashewnoten samen met de rode peper, het zout en een eetlepel olijfolie in de keukenmachine en laat deze draaien. Wanneer het een egaal mengsel begint te worden voeg je de sesamolie toe. Laat de keukenmachine draaien totdat je een mooie smeuïge cashewnotenpasta krijgt. Eventueel kun je nog extra olijfolie toevoegen maar als je geduld hebt zul je zien dat de pasta vanzelf steeds mooier glad wordt door de olie die uit de noten komt.

Bewaar de cashewnotenpasta in een schone pot in de koelkast, dan blijft deze zeker een week goed.

 

Toen ik een suikervrije maand deed in januari maakte ik zelf pindakaas. De laatste weken probeer ik ook weer wat beter op te letten wat ik eet. Wel af en toe iets lekkers maar bij ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes probeer ik er echt op te letten om het zoveel mogelijk suikervrij te houden. Ik moet tenslotte bijna trouwjurken gaan passen 😉 Maar goed, ik vond het dus wel weer eens tijd om met zelfgemaakt broodbeleg te experimenteren en het leek me logisch dat wat je met pinda’s kan ook met cashewnoten moet lukken en dat bleek inderdaad het geval. Op kantoor heb ik veel collega’s die pindakaas met sambal combineren en voor deze cashewnotenpasta besloot ik daarom ook een beetje pit toe te voegen in de vorm van een rode peper. Die kun je overigens ook prima achterwege laten.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.