Puntpaprika pesto

Het is al een tijdje stil op Uit de pan van San. Zoals eerder verteld had ik tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap last van bekkeninstabiliteit. Inmiddels is Fleur ruim 4 maanden maar ben ik nog lang niet hersteld. Hoewel er de laatste weken eindelijk weer wat vooruitgang in lijkt te zitten kan ik nog steeds niet lang staan en lopen, moet ik zo min mogelijk bukken (en mag dus niet zelf de was doen bijv.) en lig ik nog steeds meerdere malen per dag een tijd plat op de bank om mijn bekken rust te geven. Best een uitdaging met 2 kleine kinderen. De afgelopen tijd heb ik dan ook al mijn energie in ons gezin en mijn herstel gestopt. Nu ook Fleur 3 dagen per week naar de crèche gaat en ik nog even niet werk heb ik eindelijk de tijd om wat recepten uit te werken die ik al tijden geleden maakte. Er komen dus weer een paar nieuwe blogs aan maar ik verwacht dat het daarna weer een hele tijd stil zal zijn. Na de Paasdagen ga ik weer heel voorzichtig starten met een paar uurtjes per week werken en dan zal er weinig energie meer overblijven om thuis nog achter de laptop te kruipen. Gelukkig staan er in het archief al genoeg lekkere recepten waar jullie vast ook mee vooruit kunnen 😉
Ingrediënten voor 3 porties
•    3 puntpaprika’s
•    15g basilicum
•    10 eetlepels olijfolie
•    100g Parmezaanse kaas
•    80g hazelnoten

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixerset met hakmolentje nodig.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal naast elkaar. Grill ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de kaas in grove brokken.Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de keukenmachine en mix tot een dikke pasta.

Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe en mix dit er langzaam doorheen. Als je geen keukenmachine hebt kun je de ingrediënten ook pureren met een staafmixer. Proef en voeg eventueel nog wat meer van een van de ingrediënten toe.

 

Al een tijdje geleden maakte ik deze puntpaprika pesto. Ik had nog een stuk Parmezaanse kaas in de koelkast liggen en vond pesto wel een goede bestemming maar ik wilde eens iets nieuws proberen. Deze puntpaprika pesto is heerlijk op een stukje stokbrood of een cracker maar je maakt er ook lekkere tosti’s mee of gebruik ‘m als smaakmaker in je pastasaus. Ik deed een deel in de vriezer en vulde met de rest kastanje champignons (even aftoppen met wat geraspte kaas). Dat was super lekker maar de foto zag er niet uit dus dat recept deel ik even niet hier 😉


2 reacties

    • Laura op 10/04/2019 om 08:54
    • Reageer

    Rustig aan doen en goed herstellen, dan volgen de lekkere receptjes vast weer vanzelf. Deze klinkt ook lekker trouwens! Liefs, Laura

    1. Bedankt voor je lieve berichtje Laura!! Fijn om te lezen 🙂
      Liefs!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.