Paprikamousse

Ingrediënten voor 6 amuses/hapjes:
•    2 puntpaprika’s
•    2 sjalotjes
•    2 eetlepels olijfolie
•    300ml groentebouillon
•    150ml kookroom
•    20g pijnboompitten
•    Handje verse bieslook

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud regelmatig om en blijf erbij staan om te voorkomen dat de pitjes aanbranden.

Snipper de sjalotjes en snijd de puntpaprika’s in blokjes. Doe de olijfolie in een wokpan en fruit hierin de sjalotjes goudbruin in circa 4 minuten. Voeg de puntpaprika toe en wok een paar minuten mee.

Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Stoof de puntpaprika in 10 tot 15 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.

Giet de room erbij en laat nog 5 tot 10 minuten zachtjes koken totdat de puntpaprika zacht is en het vocht wat geslonken is.

Pureer het puntpaprika mengsel met een staafmixer tot een smeuïg geheel. Breng eventueel verder op smaak met wat versgemalen peper. Verdeel de puntpaprikamousse over 6 amuse glaasjes. Zet in de koelkast om verder koud te worden.

Hak de bieslook fijn. Verdeel de geroosterde pijnboompitjes en bieslook over de puntpaprikamousse glaasjes.

 

Ook dit recept stond tijdens beide Paasbrunches bij ons op tafel. Ik maak wel vaker een groente mousse (bijvoorbeeld met courgette, met broccoli, met pastinaak en met aubergine) en gebruik hiervoor altijd hetzelfde basis recept. Dit is altijd een groot succes, vandaar dat ik al snel had bedacht om met Pasen ook zoiets te serveren. Omdat ik graag iets nieuws wilde proberen zodat ik het ook met jullie kon delen bedacht ik deze puntpaprika mousse. En oh my god, it was good! Het was echt met stip de lekkerste variant van groente mousse die ik ooit maakte en over die andere versies ben ik ook echt enthousiast. Maar deze puntpaprika versie was een ware smaakexplosie. Echt een top recept wat hier zeker nog vaak op herhaling zal gaan! En overigens ook zeer kinderproof, want Dex smulde er ook van.


2 reacties

  1. Wij vonden het ook heerlijk Sanne

    1. Dank je 🙂
      Liefs!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.