Ingrediënten voor circa 12 hapjes:
• 2 plakken roggebrood
• 1 grote avocado
• 50g zachte geitenkaas
• Sap van 1 limoen
• 35g pistachenoten
• Versgemalen peper naar smaak
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Doe de pistachenoten in de hoge beker van de staafmixer en verkruimel met behulp van de staafmixer.
Lepel de avocado leeg en doe samen met de geitenkaas en het limoensap in een schaaltje. Pureer tot een gladde spread met de staafmixer. Breng verder op smaak met versgemalen peper. Zet de spread weg tot gebruik.
Vlak voor het serveren verdeel je de spread over de 2 snedes roggebrood. Bestrooi royaal met de verkruimelde pistachenoten. Snijd iedere plak roggebrood in 6 stukjes en serveer.
Zondag schreef ik al dat wij bij een etentje vorige week als voorafje 3 hapjes per persoon serveerden. De eerste was de courgette mousse van vorige week, ook maakten we de tonijnrol en het derde hapje was dit roggebrood met geitenkaas avocado spread. De spread is heerlijk romig, maar ook fris dankzij de limoen. De verkruimelde pistachenoten zorgen voor een kleine crunch en maken ook dat dit hapje er net iets feestelijker uitziet. Je maakt dit heel simpel en snel maar het resultaat is heerlijk. Overigens is de spread ook gewoon erg lekker op een broodje bij de lunch bijvoorbeeld.