Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de salade
• 1 appel (ik gebruikte een goudreinet)
• 1/2 eetlepel kaneel
• 170g ijsbergsla, gesneden
• 30g walnoten
• 1/3 komkommer
• 30g brie
Voor de dressing
• 1 theelepel honing
• 1 theelepel mosterd
• 1 theelepel balsamico azijn
• 1 eetlepel olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Vet een ovenschaaltje in met boter of olijfolie en verdeel de appelschijfjes hierover. Voeg de kaneel toe en schep goed door elkaar.
Bak de appeltjes circa 12 minuten in de oven.
Verdeel ondertussen alvast de ijsbergsla over de borden. Breek de walnoten in stukjes en strooi over de sla. Snijd de komkommer in blokjes en verdeel ook deze over de borden.
Snijd nu de brie in stukjes en beleg de salade hiermee.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop door elkaar.
Verdeel de kaneelappeltjes over de salade en besprenkel met de dressing. Serveer direct.
De eerste lunch in Jamaica was een hele lekkere: zuurdesembrood met kip, brie en kaneelappeltjes. Hmmmm. We waren nog niet van tafel of de combinatie brie en kaneelappeltjes stond al in mijn telefoon op het inspiratielijstje. Eenmaal thuis besloot ik er zondagmiddag direct een salade van te maken. Zelf at ik deze salade met brie en kaneelappeltjes maandag als lunch maar dit is echt een lekker voorgerecht. Een heerlijke combinatie van smaken maar wel een licht gerecht zodat je daarna gerust nog een hoofdgerecht en een dessert op kan 😉