Taartjes met peer, geitenkaas en walnoot

herfst-taartje-met-logoIngrediënten voor 5 taartjes:
•    5 plakjes bladerdeeg
•    1 peer
•    5 plakjes parmaham
•    15 halve walnoten
•    90g zachte geitenkaas

Voor dit recept heb je vijf kleine vormpjes nodig, een muffinvorm kan ook.

Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokkenhuis en de schil. Snijd in blokjes.

Vet de vormpjes in met roomboter en beleg met het bladerdeeg. Leg in ieder taartje een plak parmaham. Verdeel de blokjes peer hierover. Breek boven ieder taart 3 halve walnoten in stukjes. Verkruimel tenslotte de geitenkaas hierover.

Bak de taartjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Eventueel kun je de taartjes ook eerder al klaar maken, in de koelkast bewaren en dan later op de dag in de oven schuiven.

 

Een paar weken geleden kwamen er vrienden eten. Ik had niet echt inspiratie voor een hoofdgerecht en sloot daarom om in plaats daarvan allemaal kleine gerechtjes te maken. Ik had zin in iets wat goed paste bij de herfst en bedacht toen deze taartjes met peer, geitenkaas en walnoot. Wij vonden ze allemaal heerlijk. Een ideaal voorgerechtje voor een herfstig diner. Overigens maakte ik mijn eigen taartje zonder parmaham vanwege de zwangerschap en dat was ook erg lekker. Dit gerecht kan dus ook prima vegetarisch!


2 reacties

  1. Dit is wel een leuk voorgerechtje tijdens de feestdagen. Lekker hoor!

    1. Nu je het zegt, inderdaad 🙂
      Misschien neem ik ‘m wel mee in mijn kerstmenu’s voor 2016.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.