Ingrediënten voor 2 personen:
• 2 tonijnsteaks
• 1/2 avocado
• 2 flinke eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
• 1 theelepel wasabi
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Leg de tonijn steaks alvast uit de koelkast om een beetje op temperatuur te komen. Lepel de avocado uit en doe samen met de yoghurt en de wasabi in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde saus.
Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en schroei de tonijn steaks op hoog vuur in circa 1 tot 2 minuten per kant dicht. De tonijn is nu nog rauw van binnen maar dat is juist wat je wil want dat is erg smaakvol en wanneer je tonijn te ver doorbakt wordt deze taai.
Serveer direct.
Oh my, dit recept!! Dit is een typisch gevalletje van weinig moeite heel veel resultaat, want wat is dit lekker zeg en nog bijzonder ook. Dit is echt een topgerecht voor tijdens een etentje. Je maakt er indruk mee en het kost je 0 moeite. Eigenlijk is er maar 1 ding echt van belang bij het maken van dit gerecht: de tonijn moet super vers zijn. Dus ga naar een goede viswinkel en bereid dit recept nog dezelfde dag. En je moet de vis dus echt maar heel even dichtschroeien en niet te lang in de pan laten liggen. De inspiratie voor dit recept deed ik natuurlijk op in Japan 🙂 Daar aten we zoveel verse vis en tonijn is bij Mark en mij allebei favoriet! De combinatie van avocado en tonijn is een klassieke en voor een beetje pit besloot ik wat wasabi toe te voegen. Wij aten deze tonijn steak met pittige avocadosaus in combinatie met deze zelfgemaakte crunchy zoete aardappel frietjes.