Ingrediënten voor 2 personen:
• 4 zoete aardappels
• 100g zachte geitenkaas
• 1,5 eetlepel truffelolie
• 4 handen rucola
• Optioneel: 2 handjes rozijnen
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook in circa 15 minuten gaar.
Giet het kookvocht van de zoete aardappelen af. Verkruimel de helft van de geitenkaas en voeg dit samen met de truffelolie toe. Stamp tot een gladde puree zonder klontjes.
Schep de puree in een mooie schaal. Verkruimel de overige geitenkaas en verdeel deze samen met de rucola en eventueel de rozijnen over de puree.
Inspiratie: Niels
Een paar van Mark zijn collega’s kijken regelmatig op mijn blog, super leuk! Een van hen stuurde onlangs, via Mark, een receptje naar me door van een zoete aardappel puree met truffelolie en geitenkaas die hij erg lekker vond. Afgelopen weekend was Mark skiën met zijn werk en moest ik dus alleen eten. Ik had wel zin in iets met zoete aardappel en besloot de puree te proberen, maar er meteen een stamppot van te maken. Lekker simpel en snel te maken maar heerlijk van smaak. Ideaal, vooral wanneer je alleen eet vind ik. Zelf ben ik nogal fan van rozijnen en ik vind ze erg goed smaken bij geitenkaas en rucola. Dus ik besloot ze in dit gerecht ook te proberen. Wat mij betreft een aanrader, maar mocht je geen fan zijn van rozijnen, ook zonder is dit gerecht erg lekker én super gezond! Probeer het dus snel een keer!
2 reacties
Zongedroogde tomaatjes passen er ook super bij! En feta als afwisseling v geitenkaas!
Waarom zaten wij eigenlijk niet in t foodbloggers vak bij de nationale eettest?;-)
Auteur
Dat klinkt idd ook erg lekker!
We gaan eind februari samen wel eens even experimenteren en lekkere dingen bedenken!
Heb de eettest niet gezien want was deze week half ziek dus lag iedere avond al voor 21u in m’n bed 😉 Was het wat?